Λασίθι

Αγροτικός σύλλογος Σελίνου: Να ενταχθούν οι αγρότες στους πληγέντες από τον κορωνοϊό

Έγγραφό προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την ένταξη και των αγροτών στη λίστα με τους πληγέντες από τον κορωνοϊό ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Σελίνου με έγγραφό του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, το οποίο κοινοποιεί στους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Πλακιωτάκη, στον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτή Χανίων της ΝΔ Βασίλη Διγαλάκη, στους βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσο Βολουδάκη και Παύλο Πολάκη, στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή.

Στο έγγραφό του, ο Αγροτικός Σύλλογος Σελίνου αναφέρει τα εξής:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει επέλθει ζάλη στον πρωτογενή τομέα μετά από τα μέτρα, που σωστά έλαβε η πολιτική ηγεσία της χώρας, για την αντιμετώπιση της νέας πανδημίας που πλήττει όλο τον πλανήτη. Σας υπενθυμίζουμε ότι φυτικές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Κρήτης αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με όλα αυτά τα μέτρα που είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, όπου το κόστος παραγωγής έχει γίνει δυσανάλογο με τα έσοδα.

Στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση που έχει επέλθει το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών αλλά και ολόκληρη η χώρα, έρχονται τώρα να προστεθούν επιπλέον μέτρα έκτακτης ανάγκης, τα οποία, είναι απαραίτητα μεν, αλλά επιβαρύνουν κι άλλο την κατάσταση για τον πρωτογενή τομέα.

Οι αγρότες συνεχίζουν τις εργασίες τους στα χωράφια για να υπάρχουν προϊόντα στα ράφια, όμως η μειωμένη ζήτηση (κλείσιμο λαϊκών αγορών, περιορισμός κυκλοφορίας κ.λπ.) έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση των τιμών των προϊόντων κάτω από την τιμή κόστους και κινδυνεύοντας ακόμη να καταλήξουν στη χωματερή.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτή η καλλιεργητική περίοδος, μόνο ευνοϊκή δεν ήταν για τους παραγωγούς της Κρήτης λόγω καιρικών φαινομένων από την κλιματική αλλαγή.

Άρα για να συνεχίσουμε να σηκώνουμε στους ώμους μας το σημαντικότερο πυλώνα της οικονομίας μας, αυτό του πρωτογενή τομέα, σας ζητάμε να ενταχθούμε κι εμείς στις ομάδες που θα λάβουν οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού.

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στα δίκαια αιτήματά μας και ότι για άλλη μία φορά ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης δεν θα εξαιρεθεί από τα προνόμια που χαίρουν άλλοι κλάδοι».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια