Αίτημα στήριξης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Κρήτης λόγω κορωνοϊού

Λασίθι
Αίτημα στήριξης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Κρήτης λόγω κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν να ενταχθούν στις ομάδες που λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση

«Με αυτό το σημείωμα θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Κρήτης τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, τα οποία προκαλούν η υπερφορολόγηση, οι κλιματικές αλλαγές και η μειωμένη αγοραστική δύναμη», αναφέρει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής του Δήμου Ιεράπετρας.

«Το αποτέλεσμα είναι να διαθέτουμε τα προϊόντα μας πολλές φορές σε τιμές κάτω του κόστους. Επίσης σας θυμίζουμε ότι η προσφορά μας είναι τεράστια για την οικονομία της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Σήμερα με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η χώρα μας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού διαθέτουμε τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές ‘η τα βλέπουμε να παραμένουν στα θερμοκήπια αφού είναι άσκοπο να τα συλλέξουμε. Βλέπουμε ακόμα από την κυβέρνηση να παίρνονται μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης ή ενίσχυσης για διάφορες κοινωνικές ομάδες, ο πρωτογενής τομέας δεν εντάσσεται πουθενά.

Για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε μέσα στην πανδημία που έχει ξεσπάσει, και να συνεχίσουμε να παράγουμε, ζητάμε:

Α) Να ενταχθούμε στις ομάδες που λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση.

Β) Πάγωμα των χρεών μας σε εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους.

Γ) Να συνεχιστεί η διακίνηση των προϊόντων μας μέσω των λαϊκών αγορών, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, διατηρώντας τα μέτρα υγιεινής που έχουν ληφθεί, αφού πραγματοποιούνται σε ανοιχτό χώρο.»

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News