Λασίθι

Κορωνοϊός: Απολύμανση στο δημοτικό κτήριο Μακρύ Γιαλού, μετά το κρούσμα που εντοπίστηκε στη περιοχή

Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Μακρύ Γιαλού τη Δευτέρα

Σε προληπτική απολύμανση του κτηρίου του Δήμου στη ΔΕ Μακρύ Γιαλού θα προχωρήσει ο δήμος τη Δευτέρα – Υπενθυμίζεται ότι στο Μακρύ Γιαλό εντοπίστηκε το 6ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

Κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες του Δήμου στην ΔΕ Μακρύ Γιαλού, καθώς για προληπτικούς λόγους θα πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Προφανώς η απόφαση αυτή συνδέεται άρρηκτα με το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη, και συγκεκριμένα για μια γυναίκα 54 ετών που ζει και διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή.

Η γυναίκα, που είναι από την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού, όπως είχε γίνει γνωστό βρέθηκε θετική στον ιό. Η 54χρονη με τα πρώτα συμπτώματα μετέβη στο Νοσοκομείο Σητείας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:

«Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με απόφασή του αναστέλλει τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών στη ΔΕ Μακρύ Γιαλού τη Δευτέρα 23/3 και την Τρίτη 24/3 προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες απολύμανσης των κτιρίων του Δήμου για την αποφυγή και πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού – COVID-19.

Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται τα συνεργεία Καθαριότητας, Ύδρευσης Άρδευσης Αποχέτευσης και Τεχνικών έργων με σκοπό την αποκομιδή απορριμμάτων και την επισκευή βλαβών.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος τονίζει: «Βρισκόμαστε σε μόνιμη εγρήγορση και αναπροσαρμοζόμαστε συνεχώς σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα.

Προχωράμε σε προληπτική απολύμανση του κτηρίου του Δήμου στη ΔΕ Μακρύ Γιαλού περιορίζοντας το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού.

Το ίδιο θα πράξουμε και στο κτίριο του Δήμου στην Ιεράπετρα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζεται κανονικά χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία του και το «Κέντρο Στήριξης του Δημότη» που θέσαμε σε λειτουργία είναι πάντα διαθέσιμο για υποστήριξη και διεκπεραίωση υποθέσεων».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια