Φωτιά κοντά στο Λουτράκι - «Μάχη» με τις φλόγες και τους ανέμους έδωσαν οι πυροσβέστες

Ηράκλειο
Φωτιά κοντά στο Λουτράκι - «Μάχη» με τις φλόγες και τους ανέμους έδωσαν οι πυροσβέστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει πολύ κοντά στον οικισμό - Κάηκαν πεύκα και γεωργικές εκτάσεις

Ελέγχθηκε από τους πυροσβέστες η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Τρίτης στον οικισμό Λουτράκι, στα όρια του Δήμου Βιάννου και Ιεράπετρας.

Στο σημείο επιχείρησαν 7 πυροσβεστικά οχήματα από τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και τη Βιάννο. 

Το σημείο στο οποίο είχε ξεσπάσει η φωτιά ήταν πολύ κοντά στον οικισμό Λουτράκι, ενώ οι άνεμοι που έπνεαν, αρχικά, ήταν πάνω από 8 Μποφόρ.

Ωστόσο, για ένα δίωρο οι άνεμοι εξασθένησαν, γεγονός που βοήθησε τους πυροσβέστες για τον περιορισμό της.

Πάντως, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η φωτιά πρόλαβε να κάψει, περίπου, 50 στρέμματα δάσους με πεύκα, καθώς και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Σημειώνεται πως οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, εξαιτίας του κορωνοϊού, και για το λόγο αυτό, οι πολίτες οφείλουν να είναι προσεκτικοί αυτή την περίοδο.

Μάλιστα, παρότι οι άνεμοι στην Ιεράπετρα έπνεαν πάνω από 10 Μποφόρ, κάποιοι δε δίστασαν να κάψουν κλαδιά, γι’ αυτό και παρενέβη τόσο η πυροσβεστική, όσο και η δημοτική αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, συνελήφθη από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ένας 65χρονος αλλοδαπός εργάτης γης, ο οποίος είχε ανάψει φωτιά και έκαιγε λιόκλαδα ενώ έπνεαν άνεμοι 9 Μποφορ, στην περιοχή Καμάρες στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News