Άσκηση εθνοφυλάκων σε Χρυσή και Κουφονήσι

Λασίθι
Άσκηση εθνοφυλάκων σε Χρυσή και Κουφονήσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εθνοφύλακες από όλη την Κρήτη

Περισσότεροι από 40 εθνοφύλακες από όλη την Κρήτη συμμετέχουν, από νωρίς σήμερα το πρωί, σε άσκηση στα Νότια του Ν. Λασιθιου.

Στις 9.30 το πρωί επιβιβάστηκαν σε 7 φουσκωτά σκάφη από τα Λιμάνια της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού με προορισμό τη νήσο Χρυσή και το Κουφονήσι.

Η άσκηση αυτή έχει επικεφαλής αντιστράτηγο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, από τον Άγιο Νικόλαο και θα ολοκληρωθεί μετά τις 14.00 σήμερα το μεσημέρι.

Το σενάριο της άσκησης που είχε γίνει και τον προηγούμενο μήνα, έχει να κάνει με τη φύλαξη των ακριτικών νησιών της Χρυσής και του Κουφονήσου και την άμυνα της Κρήτης απέναντι στην  επεκτατική πολιτική της Τουρκίας που σχεδιάζει να ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις νότια της Ιεράπετρας.

Η εμφάνιση των εθνοφυλάκων με τις καταδρομικές στολές και τις κουκούλες, σήμερα το πρωί στα λιμάνια της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού, προκάλεσε την περιέργεια του κόσμου και κυρίως των μικρών παιδιών που τους πλησίασαν και ήθελαν να μάθουν πληροφορίες για τον οπλισμό τους και το στόχο της αποστολής τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News