Είχαν κάνει το σπίτι τους… «φυτώριο» - Καλλιεργούσαν δενδρύλλια, ενώ είχαν και χασισέλαιο

Λασίθι
Είχαν κάνει το σπίτι τους… «φυτώριο» - Καλλιεργούσαν δενδρύλλια, ενώ είχαν και χασισέλαιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λόγος για έναν 29χρονος και μία 25χρονη στον Άγιο Νικόλαο

«Φυτώριο» με κάνναβη είχαν εγκαταστήσει μέσα στο ίδιος τους το σπίτι ένας 29χρονος και μια 25χρονη στον Άγιο Νικόλαο.

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σπίτι όπου διαμένουν μαζί, βρέθηκε εγκατεστημένο ένα εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν, - μεταξύ άλλων - 7 δενδρύλλια κάνναβης και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια.

Οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Αγίου Νικολάου, ενώ τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Έπειτα από την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκε ο 29χρονος και έπειτα πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι όπου μένει με την 25χρονη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν:

  • 7 δενδρύλλια κάνναβης (ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης), τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,
  • 244 γραμμάρια εκχυλίσματος κάνναβης (χασισέλαιο)
  • μικροποσότητα κάνναβης
  • εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια (λαμπτήρες, ανεμιστήρες, σύστημα εξαερισμού, ηλεκτρονικές συσκευές για την ανακύκλωση του νερού και για την μέτρηση του PH του χώματος και δοχεία που περιείχαν λιπάσματα)

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

                 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News