Μεγάλη φωτιά στο Λιμνάκαρο Οροπεδίου Λασιθίου

Λασίθι
Μεγάλη φωτιά στο Λιμνάκαρο Οροπεδίου Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης κατέκαψε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο Λιμνάκαρο Οροπεδίου Λασιθίου

«Μεγάλη», χαρακτήρισε τη φωτιά για τα δεδομένα της εποχής, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσιών Λασιθίου κ. Μιχάλης Βασιλάκης, η οποία μάλιστα, ξέσπασε νωρίς το απόγευμα. 

Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και να κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Η φωτιά ξέσπασε ψηλά στο Οροπέδιο, με τους πυροσβέστες να έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς έπνεαν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι, καθώς και το δύσβατο της περιοχής», είπε ο κ. Βασιλάκης στο neakriti.gr.

«Τέσσερις ώρες κράτησε η επιχείρηση κατάσβεσης, με τις δυνάμεις να επιχειρούν σε δύσβατα σημεία».

Σύμφωνα επίσης με τον διοικητή η φωτιά κατέκαψε περίπου 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, «με το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής να αναζητά τα αίτια της φωτιάς», όπως τόνισε. 

Νωρίτερα ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης είχε κάνει ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό το Facebook, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News