Φωτιά κατέκαψε καφετέρια στο Μύρτο: Δράσεις για τους πυρόπληκτους - Δεν ολοκληρώθηκε η προανάκριση

Λασίθι
Φωτιά κατέκαψε καφετέρια στο Μύρτο: Δράσεις για τους πυρόπληκτους - Δεν ολοκληρώθηκε η προανάκριση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χοροεσπερίδα με τον Μανόλη Αλεξάκη και τον Γιώργο Μανωλιούδη - Δράσεις με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τους πυρόπληκτους

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, η άτυπη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μύρτου, και πάρθηκαν άμεσα οι πρώτες αποφάσεις, για συγκεκριμένες δράσεις, που θα έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν για την «επούλωση των πληγών», που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στο καφέ «Ακτή» της προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Κατερίνας Τσικαλουδάκη.

Παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Εμπορικού  Συλλόγου   Ιεράπετρας κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη, του προέδρου του Συλλόγου καταστηματαρχών καφέ και εστίασης κ. Μανόλη Μιχελαράκη, των μελών του Δ.Σ. του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύρτου, του προέδρου του Συλλόγου γονέων Μύρτου και πλήθους κόσμου, αποφασίστηκαν οι πρώτες άμεσες δράσεις, από τους παραγωγικούς συλλογικούς φορείς, που θα κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία και θα ζητήσουν την αλληλεγγύη της αλλά και την οικονομική της συνεισφορά, προκειμένου να ξανά στηθεί από την αρχή η καφετέρια  των παιδιών της προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου κ. Κατερίνας Τσικαλουδάκη.

«Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κεντρικής εκδήλωσης (χοροεσπερίδας) σε νυχτερινό κέντρο της Ιεράπετρας, με το συγκρότημα του Μανώλη Αλεξάκη και του Γιώργου Μανωλιούδη, που προσφέρθηκαν να παίξουν και να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαρτίου.

Ορίστηκε η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης και καθορίστηκε η τιμή της πρόσκλησης στα 20 ευρώ με φαγητό και ποτό. Θα  κυκλοφορήσουν και μπλοκάκια για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, από ανθρώπους που δεν θα μπορέσουν να έρθουν στην χοροεσπερίδα.

Επίσης τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου θα φροντίσουν για τη συγκέντρωση δώρων, από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της πόλης, προκειμένου να γίνει μια λαχειοφόρος, που θα βοηθήσει περισσότερο την προσπάθεια μας.

Η Τοπική Κοινότητα Μύρτου ευχαριστεί όλους όσοι παραβρέθηκαν στην συνάντηση και πήραμε γρήγορα  άμεσες αποφάσεις για δράσεις, που θα ανακουφίσουν την πυρόπληκτη οικογένεια, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο κέντρο «Μπακαλόγατος» πριν δυο χρόνια», μας είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ Αλέκος Παντελάκης.

«Έχουμε σαν τοπική ιεραπετρίτικη κοινωνία δείξει και στο παρελθόν, την αλληλεγγύη μας και έχουμε βοηθήσει όλοι μαζί, ουσιαστικά και καταλυτικά, νέους επαγγελματίες που  καταστράφηκαν από φωτιά, ενώ μόλις είχαν ξεκινήσει την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Εκτός από ότι φωνάζουμε καθημερινά από το Σύλλογο Καφέ και Εστίασης στα μέλη μας, να ασφαλίζουν τις επιχειρήσεις τους, όποτε συμβεί το κακό, βρισκόμαστε δίπλα στο συνάδελφο μας, ειδικά όταν είναι στο ξεκίνημα του και δίνουμε τη μάχη, για να  μπορεί να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα», μας είπε ο κ. Μανόλης Μιχελαράκης πρόεδρος των καταστηματαρχών καφέ και εστίασης Ιεράπετρας, που θα έχει την ευθύνη της διεκπεραίωσης όλων των τυπικών διαδικασιών, ώστε, ότι έχει προγραμματιστεί να γίνει, να είναι νόμιμο και με απόλυτη διαφάνεια.

Δεν ολοκληρώθηκε η προανάκριση

Στο μεταξύ το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, συνεχίζει την προανάκριση αναζητώντας επαρκή στοιχεία που να μπορούν να τεκμηριώσουν την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Έχει συγκεντρωθεί πλούσιο υλικό που αποδεικνύει την αρχική εκτίμηση του εμπρησμού, ωστόσο αναζητούνται επιπλέον στοιχεία για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του εμπρηστή.

Η υπόθεση αυτή πάντως παραμένει ανοικτή για τις ανακριτικές Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News