Λασίθι

Έγκλημα στη Νεάπολη: Στη φυλακή ο φερόμενος δράστης μετά από επεισόδια, Βίντεο - «φωτιά» κατατέθηκε στον Ανακριτή

Ένταση στα δικαστήρια κατά την αποχώρηση του κατηγορούμενου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος κατηγορούμενος του εγκλήματος στη Νεάπολη ενώ σοβαρές ήταν οι εξελίξεις τη Δευτέρα που οδηγήθηκε στα διακστήρια.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο -που σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος του εγκλήματος αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου- παραδόθηκε στον Ανακριτή. Τη στιγμή που ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μανόλη Φινοκαλιώτη οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Νεάπολης για την απολογία του, το υλικό από κλειστό κύκλωμα ποιμνιοστασίου είχε παραδοθεί στον Ανακριτή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιώργο Κοσοσάλη  «το βίντεο αποτυπώνει τη σκηνή του φρικτού και σκληρού εγκλήματος, της ανόητης καπετανιάς και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για περαιτέρω υπερασπιστικούς ελιγμούς. Είναι καταπέλτης το βίντεο. Είναι σκληρό και δύσκολο να ‘’αναγνωστεί’’ ψυχολογικά και συναισθηματικά ωστόσο η οικογένεια αισθάνθηκε την ανάγκη να το παραδώσει για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Το υλικό δείχνει την εκτέλεση από το δράστη με νηφαλιότητα , διαύγεια και ψυχραιμία με την οποία θέλησε να δράσει και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη «το βίντεο τα λέει όλα. Η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδοθεί όπου πρέπει να αποδοθεί».  

Όπως υποστηρίξει στο παρελθόν ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Γιώργος Στειακάκης μόλις συνειδητοποίησε τι έκανε, κατέρρευσε και γυρνούσε μόνος στα ορεινά αποφασισμένος να δώσει τέλος και στη δίκη του ζωή. 

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, πάντως, ο συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου κατηγορούμενου, κ. Γιώργος Στειακάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το επίμαχο βίντεο.

«Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την παράδοση οποιουδήποτε στοιχείου που αφορά την υπόθεση στις δικαστικές Αρχές. Ένα παραπάνω το συγκεκριμένο που εξυπηρετεί και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.  Είναι όμως ανεπίτρεπτο, αντιδικονομικό και παράνομο να δημοσιοποιείται, γιατί η ανάκριση είναι μυστική κατά το νόμο. Αυτές οι πρακτικές, να μετατρέπονται σε σόου οι δικονομικές πράξεις, μοιάζουν περισσότερο σε διαφημιστικά μηνύματα για την προβολή του συνηγόρου της οικογένειας. Η εκδίκαση των εγκλημάτων είναι σοβαρή υπόθεση και όχι τηλεοπτική σειρά φιλόδοξου αλλά και αρχάριου σκηνοθέτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στειακάκης.

Ένταση στα δικαστήρια – Φυγάδευσαν το δράστη

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου επικράτησε ένταση και φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μάλιστα προκλήθηκαν ζημιές σε όχημα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών.

 

 

 

 

 

 

Σχόλια