Λασίθι

Κακοκαιρία: Αποκλείστηκαν οδηγοί στο Οροπέδιο λόγω σφοδρής χιονόπτωσης

Να απαγορευτούν οι άσκοπες μετακινήσεις, υπογραμμίζει ο δήμαρχος Οροπεδίου. Κλειστά τα σχολεία.

Η έντονη χιονόπτωση  που "πέφτει" τις τελευταίες ώρες, στο Οροπέδιο Λασιθίου, προκάλεσε και τα πρώτα προβλήματα.

Στο ύψος της Παναγίας της Κεράς, στην "είσοδο" του Οροπεδίου Λασιθίου, αυτοκίνητα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ακινητοποιήθηκαν και άμεσα ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν αρμόδια συνέργεια, ενώ εξαρχής είχε γίνει γνωστό ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στα αυτοκίνητα τους, δεν διέτρεχαν κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Στεφανάκη: «Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν λόγω της χιονόπτωσης. Η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο, ενώ συνεργεία του δήμου κατευθύνθηκαν προς το σημείο για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς. Επροκειτο για 4 με 5 αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή  με αγροτικά 4χ4».

Τελικά με την βοήθεια των συνεργείων , λίγο πριν τις 11 το πρωί, τα αυτοκίνητα "απεγκλωβίστηκαν" και οι οδηγοί αφού πήραν τις κατάλληλες οδηγίες, πήραν το δρομο της επιστροφής προς Ηράκλειο 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι και τα μεσάνυχτα ενώ απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή για τους πολίτες που σκοπεύουν να κατευθυνθούν προς το Οροπέδιο Λασιθίου το Σαββατοκύριακο, καθώς εφόσον το αποφασίσουν, θα μπορούν να το πράξουν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή με αγροτικά 4χ4».

Στην προσπάθεια αποχιονισμού για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι εντός του Οροπεδίου Λασιθίου, εκτός απο τα συνεργεία του δήμου, συνδράμουν και μηχανήματα από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

«Οι οδηγοί σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς το χιόνι ξεπερνάει σε ύψος τα 15 εκατοστά. Τα σχολεία είναι κλειστά ενώ ενδεχομένως αργότερα να υπάρξει και θέμα με κτηνοτρόφους που είναι στα βουνά», ανέφερε στο neakriti.gr ο κ. Στεφανάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια