Αργύρης Πανταζής: «Να βάλουμε στην πρώτη γραμμή τα αναπτυξιακά θέματα της Ιεράπετρας»

Λασίθι
Αργύρης Πανταζής: «Να βάλουμε στην πρώτη γραμμή τα αναπτυξιακά θέματα της Ιεράπετρας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα θέματα που ζητά να μπουν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα», Αργύρης Πανταζής και οι δημοτικοί του σύμβουλοι Σαρρής Παναγιώτης, Χατζάκης Σταύρος και Μεραμβελλιωτάκης Νίκος, με έγγραφο που κοινοποιούν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ Βαγγέλη Μπινιχάκη, ζητούν να προγραμματιστεί η εισαγωγή και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όλων των σοβαρών αναπτυξιακών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία του Δήμου Ιεράπετρας

«Ως δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ιεράπετρας από τον Σεπτέμβριο του 2019 όπου και αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, με μοναδικό σκοπό να συμβάλουμε στην λήψη αποφάσεων που αφορούν στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της δήμου μας, καταθέτουμε χάρτα θεμάτων για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Χάρτα  που πρωταρχικό της στόχο, έχει την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων   της περιοχής μας, την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, την υλοποίηση κοινωνικών   δράσεων, την οικονομική ανάπτυξη και την διοίκηση του δήμου εν γένει. Παρόλα αυτά, παρατηρούμε ότι τα δημοτικά συμβούλια που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ‘’αναλώνονται’’ στην πλειοψηφία τους, σε θέματα σαφώς χρήσιμα αλλά καθαρά διαδικαστικού  χαρακτήρα», υποστηρίζει ο κ Πανταζής.

Στη λίστα των θεμάτων που προτείνει να συζητηθούν ο Αργύρης Πανταζής και η δημοτική του ομάδα  είναι:

  1. Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέου υδραγωγείου και διυλιστηρίου, πραγματοποίηση νεότερων αναλύσεων νερού ύδρευσης και αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της ποιότητας αυτού.
  2. Νήσος Χρυσή. Ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του δήμου βάση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Πανεπιστημιακού Κρήτης.
  3. Εκπόνηση μελετών στατικότητας των σχολικών κτιρίων του δήμου Ιεράπετρας, λαμβάνοντας υπόψη παλαιότερη μελέτη(προ 10ετιας) η οποία καθόριζε 15 από τα 45 σχολικά κτήρια πρώτης προτεραιότητας, όπως και άμεση καταγραφή κτηριακών προβλημάτων των σχολικών κτιρίων με σκοπό την άμεση αποκατάσταση, προς αποφυγή νέων τραυματισμών μαθητών (βλ. Κεντρί).
  4. Σχεδιασμός πράσινης ζώνης, δημιουργία ή ανάπλαση πάρκων, κατασκευή πλατειών σε κοινότητες που δεν έχουν και σημείων αναψυχής για τους δημότες.
  5. Σχεδιασμός του τομέα Υγείας του Δήμου μας, με άμεση καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων των περιφερειακών ιατρείων μας, ολοκλήρωση του ΚΕΠ Υγείας, δημιουργία ΤΟΜΥ και συμβουλευτικών σταθμών (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ξενώνας φιλοξενίας γυναικών, δομή υποστήριξης αστέγων).
  6. Θεματικά δημοτικά συμβούλια με θέμα το Μουσικό σχολείο την κατασκευή του έκτου δημοτικού σχολείου και την διεκδίκηση του τμήματος φυσικοθεραπείας του Μεσογειακού Πανεπιστημίου με σκοπό την αποφυγή παραλείψεων, επανέλεγχος και ολοκλήρωση προϋποθέσεων.
  7. Σχεδιασμός, ανακατασκευή και ανέγερση νέων δημοτικών κτηρίων, για αναβάθμιση του πολιτιστικού υπόβαθρου του Δήμου μας (π.χ. θέατρο, μουσείο, πολιτιστικά κέντρα σε μικρές κοινότητες-χωριά, κ.λπ)
  8. Εκπόνηση μελετών για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη και τα χωριά, επέκταση των δικτύων του βιολογικού καθαρισμού στην Ιεράπετρα.
  9. Ανεύρεση χώρου για την ανέγερση νέας δημοτικής αγοράς.

10.Ένταξη του δήμου μας στο εθνικό δίκτυο υδατοδρομίων.

11.Προμήθεια αστικού εξοπλισμού.

12.Αναζήτηση υπευθύνων και ανάληψη ευθυνών σε θέματα τα οποία αμαύρωσαν την εικόνα του δήμου, δίνοντας την εντύπωση ότι ο δήμος μεροληπτεί υπέρ κάποιων (π.χ.   ταφή σε κλειστό κοιμητήριο, καταστροφή δημόσιας περιουσίας-δημοτικό όχημα, κ.λπ.).

Τα παραπάνω θέματα είναι  μερικά από εκείνα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου ο δήμος Ιεράπετρας, να  μπει στην λίστα των δήμων που διεκδικούν χρηματοδοτήσεις από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν συσταθεί από την κεντρική πολιτεία», καταλήγει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρης Πανταζής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News