Διεκόπη η δίκη για τη ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Διεκόπη η δίκη για τη ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή

Τη μεθεπόμενη Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης που είχε σημειωθεί πριν από περίπου επτά χρόνια σε βάρος Πακιστανών μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Ωστόσο, η δίκη διακόπηκε από την Έδρα για τις 29 Ιανουαρίου εξαιτίας κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος έπρεπε να δώσει το "παρών" σε άλλη υπόθεση.

Η επίμαχη επίθεση είχε λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2013 στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας. Περίπου ενάμιση χρόνο μετά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχους πέντε Κρητικούς, οι οποίοι εμπλέκονταν στην επίθεση και οι οποίοι - τουλάχιστον τότε - φέρονται να ήταν μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Ιεράπετρας της Χρυσής Αυγής.

Στον έναν εξ αυτών αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών. Στους υπόλοιπους τέσσερις επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών.

Η “υπόθεση της Βαϊνιάς” αποτελεί μία από τις συσχετισμένες από την Ελληνική Δικαιοσύνη υποθέσεις που αφορούν σε δράσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης και η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου, οι 5 Κρητικοί, που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την επίθεση, βρίσκονται μεταξύ των 69 κατηγορουμένων της δίκης της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News