Παραμένει το πρόβλημα έλλειψης δασκάλων στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Παραμένει το πρόβλημα έλλειψης δασκάλων στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασκάλα αποσπάστηκε από το Δημοτικό σχολείο Μαλλών στο Δεύτερο Δημοτικό σχολείο Ιεράπετρας

Το πρωί της Δευτέρας έγινε κατανοητό ότι η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, που επέστρεψε από την άδεια μητρότητας και τοποθετήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας, ενώ θηλάζει ακόμα το μωρό της και μένει μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές μετακινήσεις, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιούργησε η μετάταξη του δασκάλου που υπηρετούσε στη ΣΤ΄2 Τάξη του Δεύτερου Δημοτικού.

Αυτή η εξέλιξη υποχρέωσε τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κ. Μανόλη Μακράκη, να ζητήσει την  προσωρινή απόσπαση(για 15 μέρες) μιας αναπληρώτριας δασκάλας που καλύπτει τις ανάγκες των 17 παιδιών του ολοήμερου σχολείου των Μαλλών,  και η είδηση αυτή αναστάτωσε το βράδυ της Δευτέρας τους γονείς των μαθητών, τα ίδια τα παιδιά, αλλά και την τοπική κοινότητα των Μαλλών, που δεν δέχεται να μείνουν οι μαθητές  της δυσπρόσιτης αυτής περιοχής, χωρίς τη δασκάλα τους.

«Μας ενημέρωσαν για την απόφαση αυτή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, κι ενώ η ίδια η δασκάλα μας είναι σε αναρρωτική άδεια. Τα παιδιά μόλις έμαθαν ότι,  δεν θα έχουν από σήμερα τη δασκάλα τους στο ολοήμερο γιατί της ζήτησαν να πάει σε σχολείο της Ιεράπετρας, έβαλαν τα κλάματα, οι δε γονείς που είναι αγρότες και αυτή την περίοδο βρίσκονται ακόμη στο λιομάζωμα, δεν ξέρουν που θα αφήσουν τα παιδιά τους μετά το μεσημέρι, και εγώ κάλεσα έκτακτη συνεδρίαση του κοινοτικού μου συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης, όπου μαζί με τους γονείς θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις, για να αγωνιστούμε να κρατήσουμε τη δασκάλα μας σε αυτό το ορεινό σχολείο των Μαλλών, που εξυπηρετεί και όλα τα γειτονικά χωριά», μας είπε η πρόεδρος του της Τοπικής Κοινότητας των Μαλλών κ Μαρία Βολυράκη.

Ο κ. Μανόλης Μακράκης προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου έχει διαβεβαιώσει τους διευθυντές των σχολείων της Ιεράπετρας, ότι θα μπορέσει να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί μετά τη μετάταξη στη Δευτεροβάθμια, του δασκάλου που υπηρετούσε στη ΣΤ΄2 Τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας σε 15 μέρες.

«Εμείς θα ζητήσουμε, εκπροσωπώντας τις Μάλλες, να έχουμε μια συνάντηση με τον κ. Μακράκη στον Άγιο Νικόλαο, γιατί δεν μας εγγυάται κανείς, ότι αυτή η μετακίνηση της δασκάλας μας στην Ιεράπετρα, θα είναι προσωρινή και ότι θα είναι μόνο για 15 μέρες. Πριν τοποθετηθεί η κ Κωνσταντίνα στο ολοήμερο των Μαλλών, δεν είχαμε δασκάλα, και αναγκαζόμασταν να κρατούμε τα παιδιά των αγροτών μετά το μάθημα, είτε στη βιβλιοθήκη του χωριού, είτε στο γραφείο της κοινότητας και τα προσέχαμε μαζί με την κ  Δέσποινα Φανιδάκη. Εμείς όμως δεν είμαστε εκπαιδευτικοί και θα μπορούσε να συμβεί κάτι σε κάποιο παιδί εκτός σχολείου. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Τα παιδιά των Μαλλών και των γύρω χωριών, έχουν δικαίωμα να έχουν δασκάλα στο ολοήμερο, γιατί οι αγρότες γονείς τους είναι όλη μέρα στα χωράφια και δεν έχουν που να τα αφήσουν», πρόσθεσε η κ Μαρία  Βολυράκη.

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας των Μαλλών, ενημέρωσε για το πρόβλημα το Δήμο Ιεράπετρας, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή, να ασκήσει την  πίεση που απαιτείται, ώστε να παραμείνει η δασκάλα του ολοήμερου στη θέση της και να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία ενός ορεινού σχολείου, που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια από την έλλειψη δασκάλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News