Χωρίς δασκάλα και πάλι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας

Λασίθι
Χωρίς δασκάλα και πάλι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γονείς των μαθητών είδαν και πάλι τα παιδιά τους να μένουν χωρίς δασκάλα

Οι γονείς των μαθητών της ΣΤ΄2 Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας διαμαρτύρονται έντονα, γιατί μετά από τρία χρόνια ταλαιπωρίας και έπειτα από συχνές αλλαγές εκπαιδευτικών που έρχονται και φεύγουν, μένουν και πάλι τα παιδιά τους χωρίς δασκάλα, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση νομού Λασιθίου.

Ο δάσκαλος που είχαν τα παιδιά της ΣΤ΄2 Τάξης είχε κάνει από την αρχή της περιόδου γνωστό ότι θα ζητήσει μετάταξη και θα πάει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πράγμα το οποίο συνέβη πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λασιθίου ωστόσο επιχείρησε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με αναπληρώτρια δασκάλα, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάρει άδεια μητρότητας, η οποία τελείωσε, αλλά είχε ζητήσει όταν επιστρέψει να τοποθετηθεί σε σχολείο του Αγίου Νικολάου, όπου μένει με το σύζυγο της και το νεογέννητο παιδί της, το οποίο θηλάζει, και επιπλέον δεν έχει αυτοκίνητο να πηγαινοέρχεται στην Ιεράπετρα η τη Σητεία.

Η νεαρή δασκάλα παρουσιάστηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας στις 8 Ιανουαρίου και αμέσως ζήτησε δυο μέρες άδεια, αναφέροντας το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Επειδή οι γονείς των μαθητών είδαν και πάλι τα παιδιά τους να μένουν χωρίς δασκάλα, ξεσηκώθηκαν και μετά από συνάντηση που είχαν στο χώρο του σχολείου, αποφάσισαν να συντάξουν επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία κοινοποίησαν στη διευθύντρια του Σχολείου, στο γραφείο του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανόλη Μακράκη στον Άγιο Νικόλαο, στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλέσαμε τηλεφωνικά στο γραφείο του κ. Μακράκη, ο οποίος απουσίαζε στο Οροπέδιο Λασιθίου, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής από τις έντονες βροχοπτώσεις και το χιόνι, και μας απάντησε ο αναπληρωτής του κ. Μπάμπης Τζιώτας, ο οποίος μας είπε ότι, «η αναπληρώτρια δασκάλα τοποθετήθηκε στο Σχολείο της Ιεράπετρας, αφού έληξε η άδεια μητρότητας που είχε πάρει και επέστρεψε στα καθήκοντα της. Για τη διαμαρτυρία των γονέων ενημερωθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαπίστωσα όμως ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός έχει πάρει μόνο δυο μέρες άδεια, πράγμα που σημαίνει ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει λογικά είναι στη θέση της».

Με το σοβαρό αυτό θέμα ασχολήθηκε και ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, ο οποίος επιχείρησε το πρωί της Παρασκευής να μιλήσει με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου.

«Δεν επικοινώνησα ο ίδιος με τον κ. Μακράκη, καθώς για προσωπικούς λόγους απουσίαζα στο Ηράκλειο. Μου είπαν όμως εκείνοι που μίλησαν μαζί του, ότι τους υποσχέθηκε πως το πρόβλημα θα το έχει λύσει στις επόμενες 15 μέρες, καθώς είχε προηγουμένως επικοινωνήσει με το Υπουργείο Παιδείας, από το οποίο είχε πάρει τις σχετικές διαβεβαιώσεις», μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννης Μαστοράκης.

Στην επιστολή που συνέταξαν οι γονείς των παιδιών της ΣΤ΄2 Τάξης αναφέρουν:

«Σας ενημερώνουμε ότι απαιτούμε να σταλεί δάσκαλος η δασκάλα, καθώς ο δάσκαλος της ΣΤ΄2Τάξης έκανε μετάταξη στη Δευτεροβάθμια. Ενημερωθήκαμε ότι τοποθετήθηκε δασκάλα, η οποία λόγω οικογενειακών της θεμάτων, πήρε άδεια και η οποία δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να παίρνει για καιρό άδειες, οπότε μένουν πάλι τα παιδιά χωρίς δασκάλα επ’ αόριστο. Τα παιδιά μας έχουν ταλαιπωρηθεί τα τρία τελευταία χρόνια, με εναλλαγές σε δασκάλους και δασκάλες, και ειδικότερα στην περίπτωση του δασκάλου που αδυνατούσε να εκτελέσει τα καθήκοντα του και οδηγηθήκαμε τότε σε μαζική διαμαρτυρία. Σας παρακαλούμε να λύσετε αυτό το πρόβλημα άμεσα, ώστε να συνεχίσει ομαλά η λειτουργία του τμήματος με δασκάλα η δάσκαλο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News