Λασίθι

Φράγμα Αποσελέμη: Η στιγμή της απελευθέρωσης δεκάδων τόνων νερού

Κατά τη διαδικασία της ελεγχόμενης εκκένωσης του φράγματος Αποσελέμη

Ξεκίνησε η διαδικασία της ελεγχόμενης εκκένωσης του φράγματος Αποσελέμη, ενόψει της αυριανής υπερχείλισής του.

Την Παρασεκυή, θα υπερχειλίσει το Φράγμα Αποσελέμη, με τον καταρράκτη να μαγνητίζει και φέτος τα βλέμματα δημοτών και επισκεπτών. 

Η υπερχείλιση του Φράγματος Αποσελέμη θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο, με περίπου 70.000 κυβικά μέτρα νερού , την ώρα να καταλήγουν στη θάλασσα.

Ενόψει της διαδικασίας της Παρασεκυής, της υπερχείλισης, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης , συγκάλεσε σύσκεψη , παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ήδη, λήφθηκαν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πολιτών και στόχος όλων είναι όλα να κυλήσουν ομαλά, χωρίς προβλήματα.

Την ίδια ώρα, ο ΟΑΚ δίνει τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, στους δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, να λαμβάνουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού μέχρι την περίοδο του Πάσχα.

.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την ελεγχόμενη εκκένωση του φράγματος:

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι:

"Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η υπερχείλιση του Φράγματος Αποσελέμη.

Ο ΟΑΚ Α.Ε., ως ο υπεύθυνος φορέας κατασκευής και λειτουργίας των έργων Αποσελέμη σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή κάθε κινδύνου και την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και για προληπτικούς λόγους, θα εφαρμοστούν τα κάτωθι μέτρα προστασίας:

  • Άνοιγμα αγωγού εκκένωσης φράγματος Αποσελέμη για ελεγχόμενη διοχέτευση του νερού κατάντη του φράγματος στο υφιστάμενο ρέμα Αποσελέμη και ταπείνωση της στάθμης του ταμιευτήρα του Φράγματος.
  • Κλείσιμο παραλίμνιας οδού του ταμιευτήρα με αναχώματα και κατάλληλη σήμανση.
  • Κλείσιμο των ισόπεδων διαβάσεων των ρεμάτων (ιρλανδικού τύπου) κατάντη του φράγματος στον οικισμό Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου και απαγόρευση κυκλοφορίας.
  • Τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης (απαγόρευση διέλευσης).

Παρακαλούνται οι πολίτες (πεζοί ή με οχήματα) να μην προσεγγίζουν την παραλίμνια οδό του ταμιευτήρα, καθώς και το ρέμα Αποσελέμη κατάντη του φράγματος έως την εκβολή του και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, ΟΑΚ ΑΕ).

Εφιστούμε τέλος, την προσοχή των οδηγών και την συμμόρφωση τους στις πινακίδες σήμανσης και στα μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια