Λασίθι

Σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών

Σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας θέτει ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, το Δήμο, με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία που θα πλήξει Ελλάδα και Κρήτη.

Μάλιστα, η κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιείται από την έκδοσή της, με ισχύ έως και την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 και μπορεί να παραταθεί ή να ανακληθεί με νεότερη.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος θέτει το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και των νομικών προσώπων του Δήμου, σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Ενεργοποιεί και θέτει σε ΑΜΕΣΗ εφαρμογή το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ(ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ-ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ).  Εντέλει τους Αντιδημάρχους και τους Προϊσταμένους όλων των τμημάτων όπως ανακαλέσουν κάθε άδεια. Θέτει άμεσα σε επιφυλακή όλο το προσωπικό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και των νομικών προσώπων του Δήμου, (ανεξαρτήτως αν είναι μόνιμοι υπάλληλοι ή με σύμβαση). Απουσία των υπαλλήλων από τις θέσεις των, κατά τις ημέρες των χιονοπτώσεων δεν επιτρέπεται. Θέτει όλους τους υπαλλήλους του δήμου και των νομικών προσώπων στην διάθεση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας. Καθορίζει ως προτεραιότητα έναντι όλων σε περίπτωση άμεσης ανάγκης μεταφοράς σε νοσοκομείο ή το κέντρο υγείας λόγω κινδύνου της ανθρώπινης ζωής, τον αποχιονισμό και την εξυπηρέτηση του προς εξυπηρέτηση οδικού δικτύου. Όλοι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων τίθενται άμεσα σε επιφυλακή.Ορίζει επικεφαλή της δομής «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου την κοινωνική λειτουργό κυρία Κατερίνα Πλατή. Το προσωπικό του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», θα μεταβαίνει όπου ζητείται βοήθεια για θέματα υγείας από τους συνανθρώπους μας και θα είναι πάντα σε επιφυλακή. Το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας τίθεται σε επιφυλακή και διατίθεται με εντολή των υπευθύνων πολιτικής προστασίας για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού. Θέτει σε ετοιμότητα το στόλο των ιδιωτικών εκχιονιστικών μηχανημάτων που έχουν μισθωθεί από το Δήμο τα οποία θα ενεργοποιηθούν ΜΟΝΟ με εντολή των Υπευθύνων του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και αυστηρά βάσει προγράμματος.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια