Λασίθι

Χιόνια και παγωνιά στο Οροπέδιο Λασιθίου - Παγοδρόμια οι δρόμοι

Χιονονιφάδες κάλυψαν την περιοχή

Ντυμένος στα λευκά μπήκε ο νέος χρόνος στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου ενώ η ημέρα ξεκίνησε κυρίως με βροχοπτώσεις, από το μεσημέρι και έπειτα ο χιονιάς ήρθε δριμύς αλλάζοντας σε ένα μόλις δίωρο ολόκληρο το τοπίο. Ο καιρός μέχρι το απόγευμα είχε «δέσει» ενώ ο υδράργυρος μετά βίας ξεκόλλησε από το 0.

Οι χιονονιφάδες ήταν τόσο πυκνές ώστε κάλυψαν σε λίγη ώρα ολόκληρο το Οροπέδιο.

Παγοδρόμια οι δρόμοι

Η σφοδρή χιονόπτωση ανάγκασε πολλούς οδηγούς να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους εξαιτίας της ολισθηρότητας του παγωμένου δρόμου με τις υπηρεσίες να σπεύδουν για τον απεγκλωβισμό τους. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ το όχημα του δήμου με τη συνδρομή της αστυνομίας χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές για να τραβήξει ΙΧ που ήταν αδύνατο να κινηθούν χωρίς αλυσίδες.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή για να παρέχουν βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται χωρίς ευτυχώς να έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα.

Ο δρόμος προς το Οροπέδιο είναι ανοικτός ωστόσο προσπελάσιμος μόνο με τη χρήση αλυσίδων ή με 4κίνητα οχήματα. Χιόνι στις άκρες του δρόμου μπορεί κανείς να συναντήσει ακόμα και από το Αβδού, ενώ το λευκό τοπίο έρχεται από το διασταύρωση στο Κράσι.

Το ειδυλλιακό σκηνικό αποτέλεσε δέλαερ για όσους σήμερα δεν εργάζονταν και επέλεξαν τον δημοφιλή χειμωνιάτικο προορισμό για μία χειμωνιάτικη απόδραση.

Η μέρα για πολλούς αποδείχθηκε ιδανική για μία εξόρμηση στα χιόνια ωστόσο οι νυχτερινές κυρίως ώρες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή αφού η θερμοκρασία πέφτει ακόμα πιο χαμηλά και εύκολα ο δρόμος μπορεί να μετατραπεί σε παγοδρόμιο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια