Αίσιο τέλος για την οικογένεια που εγκλωβίστηκε στο Καθαρό - Ταλαιπωρία για πάνω από 100 εκδρομείς στον Ομαλό

Κρήτη
Αίσιο τέλος για την οικογένεια που εγκλωβίστηκε στο Καθαρό - Ταλαιπωρία για πάνω από 100 εκδρομείς στον Ομαλό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκλωβισμένοι πάνω από εκατό εκδρομείς στον Ομαλό - Οικογένεια εγκλωβίστηκε στον δρόμο προς Καθαρό το μεσημέρι της Δευτέρας

Περιπέτεια για τετραμελή οικογένεια και στο Καθαρό Λασιθίου το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Τετραμελής οικογένεια εγκλωβίστηκε το μεσημέρι στο δρόμο μέσα Λασίθι προς Καθαρό, με τη δημοτική Αρχή να βρίσκεται επί ποδός και σε συναγερμό για τον απεγκλωβισμό της.

Η τετραμελής οικογένεια εγκλωβίστηκε σε μία χαράδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος επικοινώνησε με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Στιβακτάκη και ζήτησε βοήθεια. Ο κ. Στιβατάκης ενήργησε άμεσα και με τη σειρά του ενημέρωσε τον δήμαρχο Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη, όπου και κινητοποιήθηκαν για τον απεγκλωβισμό τους.

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον δήμαρχο Οροπεδίου, κ. Γιάννη Στεφανάκη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι η περιπέτεια της οικογένειας είχε αίσιο τέλος.

«Εγκλωβίστηκαν στον ορεινό δρόμο μέσα Λασίθι προς Καθαρό σε μία χαράδρα με το αυτοκίνητό τους. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες της αστυνομίας με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Πατατοσάκη για να τους απεγκλωβίσουν».

Ωστόσο σύμφωνα με τον δήμαρχο δεν ήταν εφικτό και έτσι επιστρατεύτηκε μηχάνημα του δήμου για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα και με τον δήμαρχο «όλα πήγαν καλά και οι άνθρωποι είναι ασφαλείς. Κατέβηκαν στο Οροπέδιο και η περιπέτεια τους είχε ευτυχώς αίσιο τέλος».  

 

Εγκλωβισμένοι στον Ομαλό

Απίστευτη ταλαιπωρία για δεκάδες οδηγούς οι οποίοι ανέβηκαν στον ομαλό χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα τα οχήματά τους να κολλήσουν στα χιόνια και με τους ίδιους να κατευθύνονται προς τα καταλύματα για την ασφάλειά τους. 

«Το οροπέδιο έχει γύρω στους 40 πόντους με μισό μέτρο», σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κουτρούλη, ιδιοκτήτη καταλύματος στον Ομαλό. «Έχουν εγκλωβιστεί γύρω στα 150 άτομα περίπου, από χθες το απόγευμα, όταν άρχισε να χιονίζει απότομα και έτσι δεν πρόλαβαν να φύγουν, ειδικά με τα συμβατικά οχήματα, χωρίς αλυσίδες. Ήρθαν αυτοκίνητα της Περιφέρειας και του Δήμου, ωστόσο η χιονόπτωση ήταν πυκνή και δεν κατάφεραν να φύγουν», είπε μεταξύ άλλων.

Οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους για ώρες, στον Ομαλό το βράδυ της Κυριακής, μεταξύ αυτών και οικογένειες με παιδιά, είναι ασφαλείς με την περιπέτειά τους να λαμβάνει τέλος.

Σημειώνεται ότι η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο των Χανίων, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, ενώ στα Ανώγεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα στην ευρύτερη περιοχή της Ζωμίνθου, όπου το χιόνι έφτασε το μεσημέρι τους 30 πόντους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News