Αλιείς Λασιθίου για τα τέλη, στον πρωθυπουργό: «Άδικη και παράλογη, η εισπρακτική πολιτική»

Λασίθι
Αλιείς Λασιθίου για τα τέλη, στον πρωθυπουργό: «Άδικη και παράλογη, η εισπρακτική πολιτική»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργισμένοι οι αλιείς της χώρας

Παράλογη και άδικη χαρακτηρίζουν την «εισπρακτική πολιτική», που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των αλιέων αυτή την περίοδο, οι ίδιοι οι αλιείς με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Σητείας, Ελούντας και Ιεράπετρας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σητείας, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό εκφράζουν την αγανάκτησή τους, μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή και το οποίο προβλέπει την επιβολή τέλους υπέρ του Δημοσίου σε όλα τα αλιευτικά πλοία με ελληνική σημαία.  

Δυσβάσταχτη για τους αλιείς η επιπλέον φορολογία, καθώς όπως αναφέρουν στην επιστολή τους ο κλάδος τους καταρρέει - και ενώ φορολογούνται κανονικά επί του εισοδήματός τους - η πολιτεία θα έπρεπε να επιδοτεί και όχι να διπλοφορολογεί.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή τους αναφέρει τα εξής:

«Θέμα: Διαμαρτυρία για τα νέα τέλη στα αλιευτικά πλοία  

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, ενημερωθήκαμε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται στο άρθρο 57, η επιβολή τέλους υπέρ του Δημοσίου σε όλα τα υπό Ελληνική σημαία αλιευτικά πλοία και πλοιάρια ανεξαιρέτως, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την οργή των αλιέων όλης της χώρας.

Για έναν κλάδο που καταρρέει και ενώ φορολογούμαστε κανονικά επί του εισοδήματός μας, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, η πολιτεία θα έπρεπε να μας επιδοτεί και όχι να μας διπλοφορολογεί.

Είναι απορίας άξιο ποιος είναι ο λόγος που στοχοποιείτε αδικαιολόγητα τους επαγγελματίες αλιείς και μας καλείτε να σηκώσουμε ένα βάρος που δε μας αναλογεί καθώς τα ιχθυαποθέματα υφίστανται μεγάλες πιέσεις, οι πληθυσμοί των ψαριών μειώνονται και η οικονομική απόδοση των επαγγελματιών είναι οριακή.

Η παράλογη και άδικη αυτή εισπρακτική σας πολιτική έρχεται να εφαρμοστεί εις βάρος μας σε μία περίοδο που η τοπική κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, η οποία επηρεάζει αρνητικά την ζωή του καθενός και τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει σε απογοητευτική κατάσταση.

Σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο για τις επιχειρήσεις αλλά και όλες τις οικονομικές δραστηριότητες, έρχεστε να επιβαρύνετε ακόμα περισσότερο τον αγώνα επιβίωσής μας, υιοθετώντας μια άδικη εισπρακτική πολιτική εναντίον μας.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση διόρθωση της σχετικής διάταξης.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγκαστούμε να καταθέσουμε τις άδειες αλιείας στα κατά τόπους Λιμεναρχεία και να αναζητήσουμε άλλο επάγγελμα για την επιβίωσή μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News