Πέθανε από ανακοπή 67χρονος στη Σητεία - Τον μετέφεραν εθελοντές διασώστες

Λασίθι
Πέθανε από ανακοπή 67χρονος στη Σητεία - Τον μετέφεραν εθελοντές διασώστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κρίσιμη στιγμή το ασθενοφόρο έλειπε σε διακομιδή

Έχασε τη μάχη  ο 67χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σητείας με ανακοπή καρδιάς από τους εθελοντές διασώστες εκτάκτων αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ), λόγω έλλειψης ασθενοφορου.

ΤηνΠαρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 20:01, ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΔΕΑΚ από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, σε περιστατικό που αφορούσε έναν 67χρονο άνδρα από την Γερμανία, με ανακοπή καρδιάς, που κατοικούσε  στην Αγιά Φωτιά Σητείας

Ο 67χρονος άνδρας υπέστη ανακοπή στο σπίτι του, παρουσία της συζύγου του, η οποία ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς το ασθενοφόρο ήταν σε διακομιδή μιας ηλικιωμένης γυναίκας στον Άγιο Νικόλαο, για μαγνητική τομογραφία.

Οι διασώστες της ΕΔΕΑΚ ανταποκρίθηκαν αστραπιαία και έφτασαν  στο σημείο μετά από λίγο, ξεκινώντας τις προσπάθειες ανάνηψης με την βοήθεια απινιδωτή.

Να τονίσουμε ότι στο σημείο υπήρχε άτομο που είχε ξεκινήσει ήδη την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ  είχαν φτάσει και 2 άνδρες με ένα περιπολικό του Α/Τ Σητείας. 

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σητείας με το όχημα της ΕΔΕΑΚ, συνοδεία του περιπολικού, χωρίς να σταματήσει καθ' οδόν η προσπάθεια ανάνηψης του, ενώ συνεχίστηκαν οι προσπάθειες, από τους γιατρούς, στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News