Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Ορκίστηκε ο γυναικολόγος που «ανέστησε» την κλινική

Λασίθι
Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Ορκίστηκε ο γυναικολόγος που «ανέστησε» την κλινική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Σωκράτης Μέγγουλας ανέλαβε αμέσως υπηρεσία

Ορκίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου και ανέλαβε αμέσως υπηρεσία στο  Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ο επικουρικός μαιευτήρας γυναικολόγος Σωκράτης Μέγγουλας, η παράταση της σύμβασης του οποίου είχε λήξει στις 30 Νοεμβρίου και η επαναπρόσληψη του, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας πέντε μέρες αργότερα.

Ο φόβος ότι, ο νεαρός Κερκυραίος  γυναικολόγος που «ανέστησε» την κλειστή Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας  τα 3,5 τελευταία χρόνια και ενθάρρυνε τα ζευγάρια της περιοχής να κάνουν πολλά παιδιά, δεν θα συνέχιζε να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες και θα έμενε ξαφνικά άνεργος, ενώ είχε ήδη δείξει πόσο καλά επιστημονικά καταρτισμένος ήταν, ανάγκασε την τοπική κοινωνία να αντιδράσει και να μαζέψει περισσότερες από 5.000 υπογραφές, πιέζοντας  για την ανανέωση της σύμβασης του.

«Εκτιμώ πάρα πολύ σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας αυτό που έγινε και που ξεκίνησε αυθόρμητα πριν μερικούς μήνες. Δεν υποκινήθηκε κάτι τέτοιο από εμένα.

Ήταν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τις γυναίκες της Ιεράπετρας, που είχαν περάσει από το μαιευτικό-γυναικολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου. Μόλις έμαθαν ότι έληγε η σύμβαση μου, θεώρησαν ότι έπρεπε να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να παραμείνω, παρότι η καταγωγή μου είναι από την Κέρκυρα», μας είπε ο κ Μέγγουλας.

Ο ίδιος δεν πίστευε όταν δήλωνε το Νομό Λασιθίου για να εργαστεί,  ότι το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, θα ζητούσε επικουρικό γυναικολόγο. Παρότι όμως γνώριζε τις δυσκολίες αποδέχτηκε τη θέση που του είχε προταθεί.

«Στην αρχή τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα γιατί έπρεπε να φτιάξουμε κάποια πράγματα για να αρχίσει να λειτουργεί αυτή η κλινική όπως λειτουργούσε κάποτε.

Σιγά –σιγά με τη δουλειά μου κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του κόσμου. Κάποια στιγμή ένας κύριος μεγάλος σε ηλικία,  μουείπε πως χάρις σε εμένα, άρχισαν να γεννιούνται πάλι παιδιά στην Ιεράπετρα. Όταν το συνειδητοποίησα αυτό ήταν πάρα πολύ συγκινητικό και ήταν κάτι το οποίο με ταρακούνησε κιόλας.

Ο κόσμος εκφράζει καθημερινά την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη του γι’ αυτό που γίνεται στην μαιευτική κλινική, και με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για την εκτίμηση και τη στήριξη που μου έδωσε», πρόσθεσε ο κ Σωκράτης Μέγγουλας.

Από τον περασμένο Απρίλη μια μικρή ομάδα γυναικών αρχικά ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών για την παραμονή του νεαρού γιατρού στην Ιεράπετρα.

«Πράγματι μια ομάδα γυναικών ξεκίνησε αυθόρμητα από τον περασμένο Απρίλη να συγκεντρώνει υπογραφές και να ζητά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας την παραμονή μου στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Μαζεύτηκαν πάνω από 5000 υπογραφές και το ωραίο ήταν ότι, υπέγραφαν και άντρες για να μείνει ο γυναικολόγος στη θέση του. 

Αυτή η μεγάλη αγάπη που έδειχναν γυναίκες και άντρες στο πρόσωπο μου, με έκανε να θέλω ακόμα περισσότερο να μείνω στην Ιεράπετρα, γιατί βλέποντας την μεγάλη αποδοχή και την εκτίμηση του κόσμου στις υπηρεσίες που  πρόσφερα στο Νοσοκομείο, έπαιρνα  πάρα πολύ δύναμη και ένιωθα συγκίνηση και δέος για να συνεχίσω να κάνω αυτό το έργο», συμπληρώνει ο κ Μέγγουλας.

Οι γυναίκες της Ιεράπετρας στο άκουσμα της είδησης για την ανανέωση της θητείας του γυναικολόγου τους  έλεγαν ότι αυτό ήταν το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για εκείνες.

«Και για εμένα και την οικογένεια μου ήταν το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο, αφού φανταστείτε ότι την περασμένη Δευτέρα ήμουν άνεργος και εχθές μαθαίνω ότι,  μπορώ να  συνεχίσω να εργάζομαι   και να εκτελώ το έργο μου για τα επόμενα τρια χρόνια.

Οι επικουρικοί ιατροί δουλεύουν με 12μηνες 24μηνες η 36μηνες συμβάσεις και η δουλειά μας έχει το χαρακτήρα του εφήμερου,  που μας προκαλεί μια ανασφάλεια,  γιατί όλοι μας έχουμε οικογενειακές υποχρεώσεις.

Μακάρι κάποια στιγμή να πάρω τη θέση του μόνιμου μαιευτήρα γυναικολόγου στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, γιατί μου αρέσει η πόλη που μου προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής και ο κόσμος είναι ήρεμος και πολύ φιλόξενος. Θα χρειαστεί ίσως να γίνει κάποια αλλαγή στον Οργανισμό του Νοσοκομείου  καθώς στο οργανόγραμμα υπάρχει μόνο μια θέση γυναικολόγου και αυτό πρέπει να αλλάξει για να γίνουν με ανταλλαγή δυο  αυτές οι θέσεις», καταλήγει ο κ Σωκράτης Μέγγουλας, που δέχτηκε να μας μιλήσει μετά τα ευχάριστα νέα τα οποία ήρθαν την περασμένη Πέμπτη από το Υπουργείο Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News