Στον αρχηγό οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Λασίθι
Στον αρχηγό οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λασιθίου κ. Καρτσάκη, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη

Την περασμένη Παρασκευή 22/11 πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γεωργίου Καρτσάκη και του Μανούσου Γιανναδάκη, εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη. Εκεί, σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν τα κάτωθι:

* Η απόφαση του ΣτΕ για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος της Νεάπολης, με την οποία η στελέχωσή του θα γίνει από το υπάρχον προσωπικό του νομού, με τη μείωση των οργανικών θέσεων των υπηρεσιών του Αγίου Νικολάου.

* Η υπαγωγή των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού Λασιθίου στις υπηρεσίες “παραμεθορίου”, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απροθυμία υπηρέτησης στον νομό και να δοθούν ειδικά κίνητρα στους αστυνομικούς ώστε να επιτευχθεί μελλοντικά η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για να νιώθει ο πολίτης του νομού μεγαλύτερη ασφάλεια.

* Η ανέγερση αστυνομικού μεγάρου στον Άγιο Νικόλαο αλλά και η μεταστέγαση του Α.Τ. Σητείας σε νέο σύγχρονο κτήριο, ώστε να καλύπτει τόσο τις ανάγκες των υπηρετούντων σε αυτό, όσο και των πολιτών που θα το επισκέπτονται. Σχετικά με το Αστυνομικό Μέγαρο Αγίου Νικολάου, ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την αποδοχή δωρεάς του οικοπέδου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της μελέτης για την κατασκευή του.

* Ακόμα προς συζήτηση τέθηκε το θέμα με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό των υπηρεσιών του νομού και πιο συγκεκριμένα η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κράνη της Διμοιρίας Υποστήριξης του νομού και η άμεση αντικατάστασή τους, αλλά και η έλλειψη σε αλεξίσφαιρα γιλέκα.

* Τέλος συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και οι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού Λασιθίου λόγω της μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό και τονίστηκε ότι η κατάσταση γίνεται εντονότερη τους καλοκαιρινούς μήνες λόγο αφίξεων μεγάλου αριθμού τουριστών. Γι’ αυτούς τους λόγους ζητήθηκε η ενίσχυση του νομού Λασιθίου στις τακτικές μεταθέσεις, η ενίσχυση του νομού τις καλοκαιρινές περιόδους κυρίως στους διαβατηριακούς ελέγχους στις πύλες εισόδου Σένγκεν, καθώς και η ανανέωση των αποσπάσεων στον ΒΟΑΚ και την Τροχαία από αστυνομικούς εκτός νομού.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. με ενδιαφέρον άκουσε τα όσα ειπώθηκαν και εξέφρασε θετικά τη διάθεσή του να εξετάσει άμεσα τα αιτήματα των συνδικαλιστών και να αποδώσει λύσεις στα προβλήματα που του τέθηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News