Με Ν. Κεραμέως ζητά να συναντηθεί ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Λασίθι
Με Ν. Κεραμέως ζητά να συναντηθεί ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θα υποχωρήσουμε. Ζητάμε να είμαστε ισότιμος νομός με τους άλλους τρεις στην Κρήτη» διαμηνύει ο Αντώνης Ζερβός.

Έντονες διαμαρτυρίες στο Λασίθι για τη απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως να ανασταλεί η λειτουργία των υπό ίδρυση τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, Φυσικής Αγωγής στον Άγιο Νικόλαο και Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα.

Να λειτουργήσουν όπως είχε προγραμματιστεί τα 6 τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ, ζητούν αυτοδιοικητικοί και εκπαιδευτικοί φορείς, εξηγώντας ότι έχουν τηρηθεί χρονικά και ουσιαστικά όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Μοιρασμένες οι απόψεις στο πολιτικό σκηνικό του νησιού, με αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έκτακτες μονοθεματικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αγίου Νικολάου κι Ιεράπετρας, για την έκδοση ομόφωνων ψηφισμάτων διαμαρτυρίας και χάραξη «οδικού χάρτη ενεργειών και δράσεων» από τα Δημοτικά τους Συμβούλια.

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός όπως ο ίδιος αναφέρει στον 98.4, αποφασισμένος να φθάσει μέχρι και τον Πρωθυπουργό, αρνούμενος την αποδυνάμωση του Λασιθίου στον Εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας.

 Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρης Πανταζής.

Μας δημιουργεί έντονη ανησυχία το γεγονός ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες η κ. Κεραμέως κατάφερε να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα, ξεχνώντας ότι με το σχέδιο “Αθηνά” ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε κλείσει το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και είχε αποφασίσει με προεδρικό διάταγμα να ιδρύσει το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, που δεν άνοιξε ποτέ. Ζητούμε σανπαράταξη την ακύρωση αυτής της απόφασης και τη λειτουργία του τμήματος Φυσικοθεραπείας Ιεράπετρας από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο», δηλώνει ο κ. Πανταζής, που στέλνει τι θέμα απευθείας στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.

 «Αντί για σχολεία και πανεπιστήμια, μας στέλνουν... “σβούρους” (ανεμογεννήτριες) και φυλακές για το Λασίθι!»... αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου. «Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Ήταν συνεπείς με τη μέχρι τώρα πολιτική τους.».

Στην αντεπίθεση επίσης το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Ιδιαίτερα αντιδράμε στο κλείσιμο των δύο σχολών στον Άγιο Νικόλαο και στην Ιεράπετρα, που καταδικάζουν για άλλη μία φορά τον νομό Λασιθίου να γίνεται ο παρίας νομός της Κρήτης και πιθανόν όλης της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News