ΕΛΜΕΠΑ: Οργή στον Άγιο Νικόλαο για τη «σφαγή» τμημάτων

Λασίθι
ΕΛΜΕΠΑ: Οργή στον Άγιο Νικόλαο για τη «σφαγή» τμημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό

Την απογοήτευσή τους για την απόφαση του υπουργείου να αναστείλει τη λειτουργία 6 τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) εκράζουν ο ένας μετά τον άλλο σύλλογοι, φορείς και δήμοι της Κρήτης. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νέα Κρήτη" σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, αποφασίστηκε, με πρόταση του δημάρχου Αντώνη Ζερβού, να συσταθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο, τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γουλιδάκη, τους βουλευτές Λασιθίου κ. Γ. Πλακιωτάκη και Μ. Θραψανιώτη, τον αντιδήμαρχο κ. Αλεξάκη, τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ κ. Ραφαϊλάκη και δύο από τη μειοψηφία, και να ζητήσουν ραντεβού με την υπουργό την άλλη εβδομάδα, «χωρίς “πολεμικές” τοποθετήσεις και ανακοινώσεις, ώστε να μη στείλουμε λάθος μηνύματα ή ερείσματα σε όσους μας αντιστρατεύονται», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβός.

«Χρειάζεται», πρόσθεσε, «σθεναρή στάση και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», ενώ επισήμανε ότι η διεκδίκηση πρέπει να γίνει σε επίπεδο νόμου, ενδεχομένως και με σύσταση κοινής επιτροπής με τους άλλους Δήμους.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Κοκκίνης πρότεινε στην επιτροπή αυτή να συμμετάσχει και ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Ν. Κατσαράκης ή ο αντιπρύτανης Σπουδών. «Το θέμα», συμπλήρωσε, «των πανεπιστημιακών σχολών που δικαιούται ο νομός Λασιθίου έπρεπε ήδη να είχε τεθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης», και πρότεινε η επιτροπή να προσπαθήσει να συναντήσει, εκτός από την υπουργό, και τον πρωθυπουργό.

Ο πρώην δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης ανέφερε: «Δεχτήκαμε βαρύτατη επίθεση ως πόλη και ως νομός. Να κηρύξουμε τον τόπο υπό διωγμό. Χρειάζεται συνεργασία σε επίπεδο νομού για ανατροπή της απόφασης του υπουργείου Παιδείας, που στηρίχτηκε σε... προφάσεις εν αμαρτίαις. Να αξιοποιηθούν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του νομού για ανατροπή της απόφασης. Γιατί διαφορετικά ως τόπος δεν έχουμε καμία προοπτική!».

«Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας είναι ο “φερετζές” για να καλυφθεί η επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση», είπε ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης. «Αυτή είναι η πολιτική της Ν.Δ. για παραχώρηση της Παιδείας στον ιδιωτικό τομέα», συμπλήρωσε.

Στη δευτερολογία του, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, είπε ότι από μεθαύριο Δευτέρα θα αναζητήσουν να έχουν επαφή με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη για τη συνάντηση της επιτροπής με την κ. Κεραμέως, κρατώντας το ολοκληρωμένο πακέτο και την έκθεση βιωσιμότητας του ΤΕΦΑΑ.

Ο κ. Ζερβός επισήμανε ότι, «αν είναι αναστολή και όχι κατάργηση, θα πρέπει να τα λάβουν υπόψη και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του αρχικού προγραμματισμού από το 2020-21».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News