Δεύτερο λουκέτο μέσα σε τρεις εβδομάδας στο Α’ Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Λασίθι
Δεύτερο λουκέτο μέσα σε τρεις εβδομάδας στο Α’ Γυμνάσιο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις οδήγησαν τους μαθητές της Α' Γυμνασίου Ιεράπετρας στην κατάληψη

Οι μαθητές του Α’ Γυμνασίου Ιεράπετρας αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, έπειτα από πρόταση του 15μελούς τους, να προχωρήσουν στη δεύτερη κατάληψη του σχολείου τους μέσα στην τρέχουσα σχολική περίοδο, καθώς οι υποσχέσεις που πήραν - όπως υποστηρίζουν - από τον δήμαρχο Ιεράπετρας στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη έμειναν μόνο υποσχέσεις.

Η πρώτη τους κατάληψη στα μέσα Οκτωβρίου έληξε αφού το 15μελές επισκέφτηκε τον δήμαρχο Ιεράπετρας στο γραφείο του, θέτοντας όλα τα αιτήματα των μαθητών που αφορούσαν στη δημοτική Αρχή.

«Λήξαμε την κατάληψη μας τότε αφού πήραμε την υπόσχεση πως τα αιτήματα μας θα ικανοποιηθούν σε διάστημα 10 ημερών. Πέρασαν τρείς εβδομάδες και τίποτα από αυτά που μας υποσχέθηκε ο δήμαρχος δεν έχει προχωρήσει.

Ζητούμε την κατασκευή μιας λυόμενης αίθουσας που έχει ανάγκη το σχολείο. Να γίνει σε όλα τα παγκάκια του προαύλιου που είναι ετοιμόρροπα η σχετική συντήρηση. Να φτιαχτούν οι πόρτες στις αίθουσες καθώς και τα κλιματιστικά μηχανήματα καθώς μπαίνει ο χειμώνας. Τέλος ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας την κάλυψη των 4 κενών θέσεων καθηγητών που έχουμε, γιατί αν έρθουν αυτοί οι καθηγητές που μας λείπουν πολύ αργότερα, δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη διδακτέα ύλη και θα μας φορτώσουν πάλι στο τέλος της σαιζόν, πράγμα που δεν το θέλουμε, γιατί δε θα μπορούμε να αποδώσουμε στις εξετάσεις», μας είπε πίσω από την αλυσοδεμένη σιδερένια είσοδο του Α΄ Γυμνασίου η πρόεδρος του 15μελούς  του σχολείου.

Θέσαμε τα αιτήματα του 15μελούς του Α΄ Γυμνασίου στον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μανόλη Γεωργαλάκη, ο οποίος μας έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για την καθυστέρηση της υλοποίησης των υποσχέσεων που είχε δώσει στους μαθητές  πριν τρείς εβδομάδες, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

«Καθυστερήσαμε πράγματι γιατί είχαμε σε άδεια βασικούς συντελεστές του τεχνικού προσωπικού μας. Το πρωί της Δευτέρας επιχείρησε η τεχνική μας  υπηρεσία να μπει στο σχολείο για να επισκευάσει τα ξύλινα παγκάκια και τις πόρτες στις αίθουσες που ήθελαν συντήρηση , αλλά δεν της επιτράπηκε να περάσει από την κεντρική είσοδο. Ο δήμαρχος με διαβεβαίωσε ότι έχει δρομολογήσει την κατασκευή της λυόμενης αίθουσας που έχει ανάγκη το σχολείο, αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει αύριο το πρωί. Θέλει χρόνο. Η Διεύθυνση του σχολείου έχει μεριμνήσει να μπει άλλη μια γραμμή στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για τα κλιματιστικά, ενώ μάλλον θα καταργηθεί η λειτουργία των ανεμιστήρων, αφού θα υπάρχει πλέον κλιματισμός στις αίθουσες.

Αν σήμερα βρίσκαμε ανοικτές τις πόρτες του σχολείου, θα είχαμε διορθώσει τις ζημιές που έχουν γίνει και θα είχαμε συντηρήσει τον εξοπλισμό που χρειάζεται μικροεπεμβάσεις.

Για την κάλυψη των 4 κενών που έχει το σχολείο σε καθηγητές, αρμόδιο είναι το υπουργείο Παιδείας», μας είπε ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μανόλης Γεωργαλάκης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News