Για το μεγαλείο της συνεισφοράς θα μιλήσει η «Ανδριανή» με τους καλεσμένους της το Σάββατο

Λασίθι
Για το μεγαλείο της συνεισφοράς θα μιλήσει η «Ανδριανή» με τους καλεσμένους της το Σάββατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το Σάββατο η Ανδριανή και οι μοναδικοί καλεσμένοι της, μας μιλούν για την προσφορά!

Ο Χάλεντ και ο Ναίμ ζουν στην Κρήτη και φροντίζουν τους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας που τρέχει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Πέρα από τα τυπικά, αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι ο συνδετικός κρίκος των προσφύγων με την κοινωνία μας.

Ο Χάλεντ αναλαμβάνει τα παιδιά, τους μαθητές να εγγραφούν στα σχολεία, να προσαρμοστούν ομαλά και να αντιμετωπίσουν από κοινού με τη σχολική κοινότητα και την οικογένεια τους, τυχόν δυσκολίες που τα παιδιά αυτά θα αντιμετωπίσουν.

Ο Ναίμ, Κούρδος της Συρίας, εργάζεται ως διερμηνέας. Είναι ουσιαστικά η φωνή των προσφύγων που φτάνουν στο νησί μας. Αυτός θα φροντίσει για την επικοινωνία των προσφύγων με τις υπηρεσίες, με γιατρούς, με φορείς με όποιον χρειάζεται να έρθουν σε επαφή αυτοί οι άνθρωποι για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους και πάλι από το μηδέν, στον τόπο μας.

Ο κάθε ένας από αυτούς έχει μια ξεχωριστή ιστορία, μια δύσκολη αφετηρία αλλά ένα παρόν που αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος μπορεί και έχει το δικαίωμα να στεριώσει σε κάθε τόπο.

Ο Μιχάλης Κατσουλάκης μιλάει για την προσφορά που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε στον εαυτό μας. Μαζί μιλάμε για τον διαλογισμό και ξεκαθαρίζουμε πως η συγκεκριμένη άσκηση, ωφελεί τον εγκέφαλο μας, καθαρίζει το τοπίο της σκέψης μας και μας βοηθά να κινηθούμε πιο καθαρά και εναρμονισμένα με τις πραγματικές μας ανάγκες. Με τον Μιχάλη η Ανδριανή μιλά και για το pranic healing. Μια μέθοδος θεραπείας που δουλεύει με τη μηχανική του σώματος μας και μας απαλλάσσει από πόνους σωματικούς και κυρίως ψυχικούς.

Πρώτοι καλεσμένοι, είναι δύο άνθρωποι ξεχωριστοί. Ο Άρης Μαρκάκης, διευθυντής του εκπαιδευτηρίου Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή Ανδρέας Γιαννόπουλος, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Κένυα, να αναστηλώσει και να υιοθετήσει ένα σχολείο. Μαζί του στο εγχείρημα αυτό ήταν και 11 ακόμη άνθρωποι, μεταξύ αυτών ο αθλητής ΑμΕΑ και πρωταθλητής Μπότσια, Μιχάλης Λεμονής.

Ο Μιχάλης είναι καθηλωτικός όταν μιλά για την εμπειρία του αυτή. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε, η έκπληξη και η χαρά που είδε στα μάτια των παιδιών της Κένυας, οι υπερβάσεις που χρειάστηκε να κάνει για να βρεθεί εκεί και να προσφέρει και το απίστευτο συναίσθημα ικανοποίησης και πληρότητας που ένιωσε, όταν κατάφερε να νικήσει τους φόβους του και να προσφέρει ότι καλύτερο είχε στα παιδιά της Αφρικής.

Αυτό το Σάββατο στις 21:45 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News