Λασίθι

Σκαρφίζονται κόλπα και κλέβουν ηλικιωμένους στην Ιεράπετρα

Με την μέθοδο της απασχόλησης, απέσπασαν χρυσαφικά, χρήματα και βιβλιάρια Τραπέζης

Τα κρούσματα της εξαπάτησης ηλικιωμένων που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για  να αποσπάσουν χρήματα και χρυσαφικά από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση στην Ιεράπετρα και κυρίως στα χωριά της.

Το τελευταίο περιστατικό το οποίο καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, σημειώθηκε στην Καλαμαύκα το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.

Δυο άγνωστοι άνδρες μέσης ηλικίας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κατάφεραν με τη μέθοδο της απασχόλησης, να ξεγελάσουν την 84χρονη Ειρήνη Μαλλιωτάκη και τον 89χρονο σύζυγο της Γιάννη Μαλλιωτάκη, αρπάζοντας από την κρεβατοκάμαρα τους χρυσαφικά, χρήματα και βιβλιάρια Τραπέζης.

«Γύρω στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ καθόμουν στον καναπέ του σπιτιού μου περιμένοντας το σύζυγο μου που κάτι έφτιαχνε στην αποθήκη κάτω από το σπίτι μας δίπλα στο γήπεδο της Καλαμαύκας, ξαφνικά μπήκαν μέσα στο δωμάτιο όπου βρισκόμουν δύο άγνωστοι άνδρες, γύρω στα 40 με 50 χρονών και με ρώτησαν αν έχω τίποτα παλιά σιδερένια βαρέλια για να τα πάρουν.

Πριν καταλάβω ποιοι είναι και από πού έρχονται, ο ένας από τους δύο, ο πιο κοντός, μου ζήτησε να τον αφήσω να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα μας, για να κάνει την ανάγκη του. Χωρίς να υποπτευθώ ότι είχε άλλο πράγμα στο μυαλό, του επέτρεψα να πάει στην τουαλέτα. Εκείνος όμως χωρίς να το καταλάβω, δε μπήκε στην τουαλέτα, αλλά στο υπνοδωμάτιο από την ανοικτή πόρτα που είναι δίπλα στην πόρτα της τουαλέτας. Ο πιο ψηλός άγνωστος άνδρας, πήρε μια καρέκλα και έκατσε στο τραπέζι πάνω στο οποίο είχα μια λεκάνη με σταφύλια. Πήρε ένα σταφύλι, άρχισε να το τρώει ήρεμος και ατάραχος, πιάνοντας μου την κουβέντα.

Στο μεταξύ ανέβηκε πάνω στο σπίτι μας και ο άντρας μου και άρχισε να κουβεντιάζει και με εκείνον. Μετά από λίγη ώρα και αφού καθυστερούσε ο κοντός ξένος να βγει από την τουαλέτα, σηκώθηκα να του φωνάξω, για να δω τι συμβαίνει. Εκείνη τη στιγμή τον είδα να βγαίνει βιαστικά από την κρεβατοκάμαρα μου. Πριν προλάβω να ερευνήσω το χώρο οι δυο ξένοι βγήκαν από το σπίτι μου και έγιναν καπνός», μας λέει ο 84χρονη Ειρήνη Μαλλιωτάκη που λίγα λεπτά αργότερα , άρχισε να καταλαβαίνει ότι οι δυο ξένοι είχαν άλλα σχέδια στο μυαλό τους.

 «Μόλις έφυγαν μπήκα στην κρεβατοκάμαρα μου και είδα ότι μέσα από το κουτάκι του που είχα πάνω στο κομοδίνο μου, είχε κάνει φτερά ένας καλός χρυσός σταυρός με χοντρή αλυσίδα, που είχα αγοράσει από χρυσοχοείο της Ιεράπετρας και τον έβαζα τις Κυριακές για να πάω στην εκκλησία. Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό ή ανακοπή της καρδιάς, αλλά βρήκα το κουράγιο να τηλεφωνήσω στα παιδιά μου και να ξεκινήσει αμέσως ένα ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσουν», προσθέτει η κ Ειρήνη Μαλλιωτάκη.

Τα παιδιά των δυο ηλικιωμένων ξεκίνησαν αμέσως να χτενίζουν την περιοχή, ειδοποιώντας το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, αλλά οι προσπάθειες να εντοπίσουν τους δυο δράστες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο της κλοπής, παρά τις προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να βρουν τα ίχνη τους, κατάλαβαν όμως που πρέπει να στρέψουν τα βλέμματα τους.

«Αργά, μετά τα μεσάνυκτα της ίδιας μέρας, διαπίστωσα ότι εκτός από τα χρυσαφικά και τα χρήματα μου, είχαν κάνει φτερά και τα  βιβλιάρια της Τράπεζας, όπου έχουμε κάποιες λίγες οικονομίες για την κακή ώρα. Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύω ότι είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι. Πάλι καλά που δε μας έκαναν κακό…Πάλι καλά που δε μας χτύπησαν…» προσθέτει βουρκωμένη  η 84χρονη κ Ειρήνη Μαλλιωτάκη.

Στο μεταξύ έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια