Στην «Fruit Attraction» της Μαδρίτης τα κηπευτικά Ιεράπετρας & Τυμπακίου

Λασίθι
Στην «Fruit Attraction» της Μαδρίτης τα κηπευτικά Ιεράπετρας & Τυμπακίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ποιοτικά κηπευτικά της Ιεράπετρας και του Τυμπακίου… ταξίδεψαν στην έκθεση «Fruit Attraction» της Μαδρίτης

Στην αξιολογότερη διεθνή έκθεση του κόσμου, στην «Fruit Attraction» της Μαδρίτης, από τις 22 έως και τις 24 Οκτωβρίου, βρίσκονται  εκπρόσωποι Συνεταιριστικών σχημάτων από την Ιεράπετρα και το Τυμπάκι, προκειμένου να υποστηρίξουν την προώθηση των εξαγωγών κηπευτικών προϊόντων από την Κρήτη, στις διεθνείς αγορές. Η έκθεση θα διαρκέσει τρείς ημέρες και θα ρίξει την αυλαία της, το βράδυ της  24ης Οκτωβρίου ενώ   αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 90.000 εμπορικούς επισκέπτες.

Η «Fruit Attraction» της Μαδρίτης αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα του παγκόσμιου τομέα των φρούτων και λαχανικών. Αναπτύσσεται σε 8 περίπτερα, όπου συμμετέχουν 1.800 προμηθευτές φρούτων και λαχανικών, εταιρίες με υλικά συσκευασίας και ετικέτας, μεταφορές, logistics, λιπάσματα και παροχή υπηρεσιών. Το προφίλ των επισκεπτών έχει σχέση με  εισαγωγείς, εξαγωγείς και επαγγελματίες marketing, χονδρεμπόρους, παραγωγούς, εκπροσώπους υπεραγορών, μεγάλων αλυσίδων και τοπικών supermarket, υπηρεσιών catering, εστιατορίων, ξενοδοχείων κ.ά. που έρχονται  από όλες τις αγορές του κόσμου.

«Πρόκειται για μια αγροτική έκθεση, πάρα πολύ μεγάλη και θεωρώ πιο αξιόλογη από την Fruit Logistica του Βερολίνου. Αυτές οι δυο είναι οι μεγαλύτερες εκθέσεις φρούτων και λαχανικών του κόσμου.

Εκτός από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ανατολή» που εκπροσωπώ εγώ από τη θέση του προέδρυ, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Συνεταιρισμού κ Σπύρο Σιγουράκη, μαζί μας είναι και ο πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου κ Βαγγέλης Τζιμπραγάκης, ο οποίος ήρθε να προωθήσει τα κηπευτικά και το λάδι της περιοχής του.

Εμείς ως Α.Σ. Ανατολή, προωθούμε τα κηπευτικά της Ιεράπετρας, εκπροσωπώντας και τις άλλες ομάδες παραγωγών με τις οποίες , συνεργαζόμαστε μέσα από το πρόγραμμα Vegiteraneo”, μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή» κ Φώντας Δουλούμης.

«Ήδη στις δύο πρώτες ημέρες της έκθεσης κάναμε περισσότερες από 10 B2Β συναντήσεις και παρουσιάσαμε τα προϊόντα μας, σε πολλούς εμπορικούς διευθυντές. Διαπιστώνουμε από αυτές τις συζητήσεις ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους εμπορικούς αντιπροσώπους της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σουηδίας. Οι επαφές που κάναμε μαζί τους θα συνεχιστούν από τους διευθυντές πωλήσεών μας, μόλις επιστρέψουμε στην Κρήτη, προκειμένου να κλειστούν και κάποιες συμφωνίες συνεργασίας», διευκρινίζει ο πρόεδρος του Α.Σ. Ανατολή κ. Φώντας Δουλούμης.

Από τις παρουσιάσεις που κάνουν στα δικά τους περίπτερα οι Ισπανοί, δείχνουν ότι έχει μπει η τεχνολογία πάρα πολύ  βαθιά στις διάφορες αγροτικές εφαρμογές και εργασίες, με τα πάντα να γίνονται από Computers, ενώ το ψέκασμα γίνεται με μη επανδρωμένα drones.

«Σε σύγκριση με την προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιούμε εμείς στη χώρα μας, οι Ισπανοί βρίσκονται σήμερα πολύ πιο μπροστά από εμάς. Πριν μερικά χρόνια δεν είχαμε τίποτα να ζηλέψουμε  από τους Ισπανούς παραγωγούς. Τώρα τελευταία όμως και κυρίως μέσα στα μνημονιακά χρόνια της Ελληνικής Οικονομικής κρίσης, οι Ισπανοί έκαμαν άλματα μπροστά, ενώ εμείς παραμείναμε στάσιμοι και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τους φτάσουμε και να  τους ξεπεράσουμε», καταλήγει ο κ. Φώντας Δουλούμης.

Το σημαντικό σε αυτήν την τεράστιας σημασίας έκθεση είναι ότι, για πρώτη φορά η ελληνική αποστολή, είναι τόσο οργανωμένη και ο καθένας ξέρει το δικό του ρόλο. Οι συναντήσεις που γίνονται είναι συναντήσεις ουσίας και όλοι οι επισκέπτες είναι σημαντικοί για τον κάθε εκθέτη. Σε αυτή την έκθεση δεν μπαίνει το κοινό, γιατί έχει είσοδο 50 ευρώ,  παρά μόνο όσοι έχουν σχέση με την αγορά και την πώληση των φρούτων και των λαχανικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News