Λασίθι

Έκαναν «λαμπίκο» την παραλία του Αγίου Ανδρέα μαθητές του 3ου Δημοτικού Ιεράπετρας

Εθελοντική δράση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό ακτών 2019

Το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί συνεχή προσπάθεια και συνέπεια, έστειλαν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, οι οποίοι, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, καθάρισαν ένα μέρος της ακτής στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων της σχολικής τους μονάδας.

Σκοπός αυτής της δράσης ήταν η προβολή και η ενίσχυση της έννοιας του εθελοντισμού, η προσφορά έμπρακτης βοήθειας στη διατήρηση της καθαριότητας και της ομορφιάς της ακτής, η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η περαιτέρω ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό και το δροσερό αεράκι της θάλασσας, παιδιά και εκπαιδευτικοί, συνέλεξαν από την ακτή όλα τα απορρίμματα, περνώντας το δικό τους οικολογικό μήνυμα: Να έρθει μια μέρα που δεν θα χρειάζονται οι ακτές μας καθαρισμό, γιατί οι άνθρωποι θα έχουν μάθει να σέβονται το περιβάλλον και να μην το ρυπαίνουν ασυλλόγιστα.

Ενέργειες σαν τη σημερινή, καταδεικνύουν την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή των μικρών μας μαθητών και μαθητριών σε σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της προστασίας των θαλάσσιων περιοχών, καθώς εκείνοι αποτελούν τους αυριανούς μας ενεργούς πολίτες!

Τέλος, ο διευθυντής, κ. Μπαρμπεράκης Εμμανουήλ και το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου, ευχαριστούν τον Δήμο Ιεράπετρας και ειδικότερα το Τμήμα Καθαριότητας, για την προσφορά και την προμήθειά του σε είδη καθαριότητας (γάντια για τους μαθητές και σακούλες απορριμμάτων), σε αυτήν την δραστηριότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια