Καλαντζάκης για Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: «Η Ιεράπετρα δε θα γίνει έρμαιο πολιτικών συγκρούσεων»

Λασίθι
Καλαντζάκης για Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: «Η Ιεράπετρα δε θα γίνει έρμαιο πολιτικών συγκρούσεων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δε θα γίνει η Ιεράπετρα έρμαιο σκοπιμοτήτων και συγκρούσεων»

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ακύρωση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου το τρέχον σχολικό έτος.

Κατά την πρόσφατη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, αφού παρέθεσε λεπτομερώς την πορεία των διαδικασιών, των ενεργειών, των εγγράφων και των συναντήσεων που έχουν γίνει από τον ίδιο και τις υπηρεσίες του Δήμου για το Μουσικό Γυμνάσιο, επέμεινε στη στήριξη οποιωνδήποτε ενεργειών και πρωτοβουλιών προκειμένου να διεκδικηθεί η άμεση λειτουργία του σχολείου.

Ο κ. Καλαντζάκης ενημέρωσε για την έκτακτη επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας μόλις έγινε γνωστή η αναστολή λειτουργίας του σχολείου, όπου παρουσία του Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη μεταφέροντας το αίτημα για την άμεση λειτουργία του σχολείου.

Επιπλέον ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο και την επιστολή που απηύθυνε στην υφυπουργό ζητώντας να παραταθούν οι εγγραφές ώστε να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε υποχρέωση όλοι να συστρατευτούμε και να προστατεύσουμε τα κεκτημένα που μετά από τόση προσωπική και συλλογική δουλειά καταφέραμε να επιτύχουμε.

Δε θα αφήσουμε την Ιεράπετρα να γίνει έρμαιο πολιτικών συγκρούσεων και σκοπιμοτήτων.

Είναι απαράδεκτο να μη στηρίζεται από την Κυβέρνηση το κοινό αίτημα μιας ολόκληρης κοινωνίας το οποίο έχουμε φροντίσει να είναι τόσο καλά πλαισιωμένο και έτοιμο για εφαρμογή.

Εμείς από τη μεριά μας νιώθουμε βαθύτατα θιγμένοι καθώς φέραμε εις πέρας και με το παραπάνω οποιαδήποτε δέσμευση αναλάβαμε στους χρόνους που μας υποδείχθηκαν θέτοντας σε προτεραιότητα τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου.

Για άλλη μία φορά θα συναντηθώ με την αρμόδια Υφυπουργό μεταφέροντας το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεχίζουμε τις προσπάθειες ώστε το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου να ανοίξει φέτος τις πόρτες του στους μαθητές.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News