Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Να λειτουργήσει εδώ και τώρα, ζητάει το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας

Λασίθι
Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Να λειτουργήσει εδώ και τώρα, ζητάει το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν παράλληλα να γίνει παράταση των εγγραφών

Μετά από μια έντονη, αλλά ουσιαστική συζήτηση στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, για την υπόθεση της αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, ομόφωνα αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος και η απαίτηση να παραταθεί η προθεσμία των εγγραφών για να λειτουργήσει κανονικά το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι από εφέτος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράπετρας κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 και αφού έλαβε υπόψη του, τις ανακοινώσεις των Φορέων της  Δημοτικής Κοινότητας Καβουσίου, της ΕΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης, των εφήβων βουλευτών Λασιθίου και Ηρακλείου, και την από κοινού θέληση των παρατάξεων που το απαρτίζουν, προχωρεί ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία-δυσαρέσκειά του, για την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Παιδείας και του Περιφερειακού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου.

Δεν εξαντλήθηκαν  όπως ορίζει ο νόμος εξαιρετικών περιπτώσεων τα χρονικά περιθώρια των νόμιμων προθεσμιών. Ενώ οι προθεσμίες εγγραφών ήταν από 01 έως 11 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο έσπευσε να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου παραβιάζοντας ευθέως τις αρχές της χρηστής Διοίκησης.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου αποτελεί για πολλά χρόνια δίκαιο αίτημα ενός Νομού με μοναδική μουσική παράδοση και ζωντανή διάθεση καλλιτεχνικής έκφρασης, ειδικά από τους νέους μας, αλλά και από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και σε εμπειρία μουσικούς.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του σχολείου στο Λασίθι, φιμώνεται η μουσική ιστορία αιώνων και φυλακίζεται, απαξιώνοντας την προσπάθεια των ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά και τη δίψα των νέων μας για να σπουδάσουν και να αναδείξουν τη μουσική παράδοσή τους.

Απαιτούμε την άμεση λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου κατά το σχολικό έτος 2019-2020, με τους μαθητές που έχουν ήδη εγγραφεί και όσες μεταγραφές ακολουθήσουν εις το εξής.

Καλούμε τους Ιεραπετρίτες και όλους τους Λασιθιώτες, σε συνεχή επαγρύπνηση, σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, για την ανάκληση της απόφασης από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Συγκροτήθηκε  διαπαραταξιακή επιτροπή που θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να παραδώσει το  ψήφισμα στην κ. Υπουργό Παιδείας.

 «Να λειτουργήσει τώρα το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου», απαιτεί και η  Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης και  καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να αναστείλει τη λειτουργία του  .

«Το Υπουργείο με πρόφαση τη μικρή συμμετοχή των μαθητών, έβαλε φρένο στη λειτουργία ενός σχολείου που ήταν αίτημα των γονέων του Νομού Λασιθίου, προκειμένου να καλύψει την ανάγκη της Μουσικής Παιδείας σε αρκετούς μαθητές που έχουν το ταλέντο και τα όνειρα να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο.

Η στάση του Υπουργείου είναι υποκριτική, καθώς η προθεσμία μόλις λίγων ημερών που δόθηκε για να εγγραφούν οι μαθητές στο νέο Γυμνάσιο, δεν ήταν αρκετή και πολλοί μαθητές που ενδιαφέρονται, να μην προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή. Προκλητικό είναι ακόμα το γεγονός ότι σε άλλες περιπτώσεις λειτουργίας νέων μουσικών Γυμνασίων, η μικρή συμμετοχή δεν στάθηκε εμπόδιο στην έναρξη λειτουργίας τους, πράγμα που δείχνει ότι στη πραγματική αιτία της αναστολής λειτουργίας δεν είναι ο αριθμός των μαθητών, αλλά η συνολική υποβάθμιση των σχολείων της καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας», αναφέρει στην  έγγραφη καταγγελία της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης .

«Οι ευθύνες ξεκινούν από την προηγούμενη κυβέρνηση που προχώρησε στην ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, την έγκαιρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να κάνει τον προγραμματισμό της η κάθε οικογένεια. Η νέα κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη αυτή την προχειρότητα, συνέχισε την ίδια τακτική με αποτέλεσμα τη χαμηλή συμμετοχή μαθητών, στις λίγες μέρες που δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για την έναρξη των εγγραφών», προσθέτει η Ομοσπονδία.

«Στηρίζουμε τον αγώνα τους και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου στο νομό Λασιθίου, να δώσει παράταση στην περίοδο εγγραφών και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κι απρόσκοπτη λειτουργία του» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News