Αγανάκτηση γονέων για το Μουσικό Σχολείο - «Μας εμπαίζουν», λένε οι γονείς

Λασίθι
Αγανάκτηση γονέων για το Μουσικό Σχολείο - «Μας εμπαίζουν», λένε οι γονείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να λειτουργήσει από τώρα το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου», απαιτούν οι τοπικοί φορείς

Οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι τοπικοί φορείς, οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ βαθμού, ζητούν συντονισμένα από το υπουργείο Παιδείας, μια μικρή παράταση για να ολοκληρωθούν οι εγγραφές και να ξεκινήσει από εφέτος να λειτουργεί το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι Ιεράπετρας.

«Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που γεννήθηκε με την θέληση και την συγκατάθεση όλων των Λασιθιωτών είναι ανοικτό», αναφέρει σχετικά η Τοπική Κοινότητα Καβουσίου.

«Η προμήθεια του απαραίτητου υλικού έχει γίνει. Τα βιβλία, τα θρανία, και  οι αίθουσες περιμένουν τους νέους μαθητές που ανυπομονούν να ξεκινήσουν την Γυμνασιακή τους εκπαίδευση, σ’ ένα τέτοιο σημαντικό σχολείο. Τους μαθητές που επέλεξαν να φοιτούν σ’ ένα σχολείο της αρεσκείας τους, βιώνοντας περισσότερη αγάπη και ευχαρίστηση δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε! Εμείς συνεχίζουμε και διεκδικούμε την παράταση των εγγραφών. Συνεχίζουμε να ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τους νέους μαθητές. Ένα λουλούδι στο κέντρο του νομού άνθισε… μην το αφήσουμε να μαραθεί. Τα συναισθήματα πολλά και ποικίλα, τα όνειρα τόσων ανθρώπων, οι ελπίδες και οι προσδοκίες τώρα πραγματοποιούνται. Ένα σχολείο, ένας χώρος ιδιαίτερος και ξεχωριστός από όλους τους άλλους, ανοίγει τις πύλες του και προσδοκά στην ευαισθητοποίηση του κάθε ανθρώπου που πραγματικά πιστεύει σε αυτό. Ευχόμαστε και παρακαλούμε αυτή η χαρά αυτών των παιδιών,  να μην μείνει σαν  ένα άπιαστο όνειρο», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Τοπική Κοινότητα Καβουσίου.

Στην Αθήνα είχε βρεθεί την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης, προκειμένου να πείσει την νέα υπουργό Παιδείας,  να δώσει μια μικρή παράταση για να γίνουν οι εγγραφές των παιδιών που δεν πρόλαβαν, στον ελάχιστο χρόνο που είχαν να κάνουν την εγγραφή τους.

Ανακοινώσεις για το θέμα αυτό δεν έχουν γίνει, ούτε από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά ούτε και από την πλευρά του υπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ. κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο έχει τεθεί το θέμα.

Σαφή θέση έχουν πάρει στο μεταξύ υπέρ της παράτασης των εγγραφών,  ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με ερώτηση του προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσες ενέργειες για το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι Λασιθίου που έκλεισε πριν καν ανοίξει.

«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην λειτουργήσει φέτος το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι Λασιθίου, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι Λασιθίου, έκλεισε πριν καν ανοίξει, αφού η καθυστερημένη έγκριση που δόθηκε και συνακόλουθα ο ελάχιστος χρόνος (29 Αυγούστου έως 6 Σεπτέμβρη) για τις εγγραφές των υποψήφιων μαθητών, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην μειωμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος και σύσσωμη η τοπική κοινωνία αλλά και οι φορείς ζητούν ολιγοήμερη παράταση και περαιτέρω ενέργειες, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το σχολείο. Επιπλέον, οι μαθητές που έκαναν αίτηση να εγγραφούν είναι έντεκα, όταν υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν με λιγότερους μαθητές. Επειδή πρόκειται για ένα σχολείο που ήταν όνειρο και βαθιά επιθυμία των πολιτών της ευρύτερης κοινωνίας και απευθύνεται σε παιδιά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική και μάλιστα σ’ ένα Νομό με μακριά πορεία στην μουσική και την ποίηση. Επειδή από την καθυστερημένη έγκριση για τις εγγραφές χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Προτίθεστε να δώσετε παράταση για την εγγραφή, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, για να λειτουργήσει ομαλά το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι από τη φετινή σχολική χρονιά;», ερωτά την  υπουργό Παιδείας ο κ. Κεγκέρογλου.

«Μας εμπαίζουν», λένε οι γονείς

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι γονείς των  εγγεγραμμένων και ενδιαφερόμενων μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου.

«Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι, αιφνιδίασε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία του Λασιθίου», αναφέρουν και προσθέτουν.

«Η προθεσμία μόλις λίγων ημερών για να εγγραφούν μαθητές στο νέο Γυμνάσιο, που λειτουργεί για πρώτη φορά στον Νομό μας, είναι αυτονόητο ότι δεν επαρκούσε για την ενημέρωση και τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών. Το Υπουργείο, αντί να ανταποκριθεί θετικά στο αυτονόητο αίτημα για παράταση της προθεσμίας των εγγραφών, προχωρώντας παράλληλα σε ενημερωτικές δράσεις για τη στήριξη του νέου σχολείου, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία ακριβώς τη στιγμή που το ενδιαφέρον των μαθητών αυξανόταν. Πολλά παιδιά ενημερώθηκαν μόλις πρόσφατα και εκδηλώνουν ενδιαφέρον, περιμένοντας την παράταση της προθεσμίας για να εγγραφούν. Οι αιτιάσεις του υπουργείου περί μικρής συμμετοχής θεωρούμε ότι αποτελούν εμπαιγμό της κοινωνίας του Λασιθίου καθώς σε άλλες περιπτώσεις λειτουργίας νέων μουσικών Γυμνασίων, μικρότερη συμμετοχή δεν στάθηκε εμπόδιο στην έναρξη λειτουργίας τους. Άλλωστε είναι αναμενόμενο για τη λειτουργία ενός μουσικού σχολείου να απαιτείται ένα ικανό χρονικό διάστημα μέχρι να εδραιωθεί στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη γονέων και μαθητών.

Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου του νομού μας, να δώσει παράταση στην περίοδο εγγραφών και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση και σωστή λειτουργία του», καταλήγουν οι γονείς που συνεχίζουν τον αγώνα τους για να λειτουργήσει από εφέτος το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News