Λασίθι

«Αγώνας δρόμου» για να ανοίξει το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Συνάντηση για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες της Π.Ε. Λασιθίου προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απόφαση που αφορά την αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του σήμερα, Πέμπτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μιχάλη Παπαδάκη αλλά και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανώλη Μακράκη, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης.

Το θέμα η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου συνεχίζει να το υποστηρίζει και να το κρατά ψηλά στις προτεραιότητές της

Η ερώτηση του βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιωτάκη για το πολύπαθο σχολείο

«Ο νομός Λασιθίου έχει πλούσια μουσική παράδοση και είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον Σχολικό Σύμβουλο Μουσικών Κρήτης κ. Κωνσταντίνο Δροσουλάκη, το 2015 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παραχώρησε το 50% των υποτροφιών για έγχορδα συμφωνικής ορχήστρας, σε μαθητές από το Λασίθι. Εξάλλου, ο νομός Λασιθίου είναι ο μόνος νομός της Κρήτης που δεν έχει Μουσικό Σχολείο.

Σύμφωνα με έρευνες, πριν τη δημιουργία του σχολείου, είχε εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γονέων μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για φοίτηση στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου και από τις τρεις πόλεις του νομού.Με απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ιδρύθηκε Μουσικό Γυμνάσιο με έδρα το Καβούσι (ΦΕΚ 1746/Β/17-5-2019) και ακολούθησε ο διορισμός διευθυντή.

Η στέγασή του στο πρώην Δημοτικό σχολείο Καβουσίου, αποφασίστηκε με γνώμονα ότι βρίσκεται στο κέντρο του νομού, καθιστώντας την μετάβαση των μαθητών προσιτή και από τις τρεις μεγάλες πόλεις του. Ο δήμος Ιεράπετρας ολοκλήρωσε τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου και την προμήθεια του απαραίτητου υλικού, ώστε το νέο σχολείο να είναι έτοιμο για τους καινούριους του μαθητές.

Ωστόσο η Υπουργική Απόφαση 133349/Δ2/29-08-2019 για την έναρξη λειτουργίας του σχολείου καθυστέρησε, εκδόθηκε στις 29/8/2019, και έδινε ελάχιστο χρόνο για την ενημέρωση και την εγγραφή των μαθητών. Στην πράξη μόλις τέσσερις εργάσιμες ημέρες με τα σχολεία κλειστά και τους τελειόφοιτους μαθητές του Δημοτικού να έχουν ήδη εγγραφεί στα υπάρχοντα γυμνάσια.

Είναι γεγονός ότι μόλις έγινε γνωστό ότι θα λειτουργήσει το σχολείο και πως τελειώνει η προθεσμία, ο αριθμός των υποψηφίων διπλασιάστηκε.

Επειδή, η ίδρυση του Μουσικού Σχολείου αποτελεί δικαίωση μακροχρόνιων διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών της,

Επειδή, η αναστολή της λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου θα προκαλέσει πολλά προβλήματα σε μαθητές και τους γονείς τους, που ήδη έχουν αιτηθεί την εγγραφή τους στο σχολείο,

Επειδή, έχει φανεί ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το μουσικό σχολείο,

Επειδή, υπάρχει δυνατότητα να εγκριθούν ολιγομελή τμήματα του σχολείου, όπως εξ άλλου έχει ισχύσει και σε άλλα μουσικά σχολεία.

Ερωτάται η κ. υπουργός:

Προτίθεται να παρατείνει για λίγες μέρες την περίοδο εγγραφών, ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς να μπορέσουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, ώστε να λειτουργήσει άμεσα;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια