Θύελλα αντιδράσεων για το «λουκέτο» στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Λασίθι
Θύελλα αντιδράσεων για το «λουκέτο» στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου απαιτεί να αλλάξει την απόφαση το Υπουργείο Παιδείας

Στις μέρες μας δεν είναι λίγα τα παιδιά που επιλέγουν να φοιτήσουν σε μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα και βάζοντας την Τέχνη στην καθημερινότητά τους.

Η απόφαση του Υπουργείο Παιδείας, όμως, να θέσει εκτός λειτουργίας το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Πρώτα από τον ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου που έκανε και γνωστή την είδηση, και έπειτα από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γουλιδάκη που προχωρά στην παρακάτω δήλωση:

«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή της λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι μόνο απογοήτευση και αγανάκτηση προκαλεί. Η απόφαση αυτή έρχεται αντίθετη με τις προσδοκίες των Λασιθιωτών, αλλά και του κόσμου που στηρίζει αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την κοινότητα Καβουσίου αλλά και το Δήμο της Ιεράπετρας που έχει κάνει τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο.

Το Υπουργείο χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες αλλά και το αποτέλεσμα που θα έχει για τους μαθητές που επέλεξαν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο και πλέον βλέπουν η προσπάθεια τους αυτή να γκρεμίζεται, προχώρησε σε μια αδικαιολόγητη κίνηση και μάλιστα λίγες ώρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Φέρνει μάλιστα ως αιτιολογία το μικρό αριθμό μαθητών, ενώ είναι γνωστό ότι και άλλα σχολικά τμήματα έχουν λειτουργήσει με μικρότερο αριθμό και στο συγκεκριμένο, μέχρι χθες 09-09-2019 παρευρέθηκαν προκειμένου να αξιολογηθούν συνολικά έντεκα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την απόφαση αυτή και για το λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί οι Βουλευτές ώστε να εξευρεθεί λύση στο θέμα άμεσα. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, αναμένεται να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να διευκρινίσει τις προθέσεις της και να πάρει πίσω την άδικη αυτή απόφαση για την αναστολή λειτουργία του σχολείου, μιας και είναι γνωστό ότι όποτε επιθυμεί να κλείσει οριστικά ένα σχολείο, απλά αναστέλλει τη λειτουργία του».  

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News