Χασίς στις φυλακές Νεάπολης: «Μια εφιαλτική νομική περιπέτεια»

Λασίθι
Χασίς στις φυλακές Νεάπολης: «Μια εφιαλτική νομική περιπέτεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρίστηκαν πλήρη άγνοια για το ότι στην τσάντα με το κρέας που προοριζόταν για κρατούμενο βρισκόταν κρυμμένη ποσότητα κάνναβης

Ελεύθερα αφέθηκαν τελικά χθες τα τρία άτομα - μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος - που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές της Νεάπολης. Μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου, τόσο ο δικηγόρος όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, και στους τρεις κατηγορούμενους απαγορεύτηκε η έξοδός τους από τη χώρα, μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», και οι τρεις κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν χθες, κατά τις απολογίες τους, πλήρη άγνοια για το ότι στην τσάντα με το κρέας που προοριζόταν για δώρο σε κρατούμενο των φυλακών Νεάπολης βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη ποσότητα χασίς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο δικηγόρος μετέβη από το Ηράκλειο οδικώς την Τρίτη στις φυλακές για νομικά θέματα του έγκλειστου πελάτη του. Με το ίδιο όχημα μετέβη στη Νεάπολη και η αρραβωνιαστικιά του κρατουμένου, προκειμένου να τον επισκεφτεί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρου, κ. Διονύσης Βέρρας, ο εντολέας του δε γνώριζε το παραμικρό για την ύπαρξη του χασίς. Το ίδιο υποστήριξε και ο έτερος άνδρας κατηγορούμενος. Πρόκειται για τον οδηγό του αυτοκινήτου με το οποίο μετέβησαν προχθές στις φυλακές Νεάπολης ο δικηγόρος μαζί με την αρραβωνιαστικιά του κρατουμένου. Επισημαίνεται σ’ αυτό το σημείο ότι άγνοια για το χασίς δήλωσαν, ακόμη, τόσο η κατηγορούμενη γυναίκα, όσο και ο ίδιος ο αρραβωνιαστικός της.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βέρρας, τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών αναφέρουν ότι το «πεσκέσι» για τον φυλακισμένο εστάλη από φίλο του κρατουμένου. Ωστόσο, ο τελευταίος φέρεται ότι δεν ταξίδεψε τελικά στη Νεάπολη, καθώς επικαλέστηκε ξαφνική ανειλημμένη υποχρέωση σε άλλη περιοχή της Κρήτης και γι’ αυτόν τον λόγο έδωσε την τσάντα στην αρραβωνιαστικιά τού κρατούμενου φίλου του.

Όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρου, κ. Βέρρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, προχθές η γυναίκα φέρεται να επιχείρησε να επισκεφτεί αρχικά τον αρραβωνιαστικό της, ωστόσο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν της επέτρεψαν την είσοδο στις φυλακές, καθώς ήταν ακόμα κλειστές για τους επισκέπτες.

Ωστόσο, περίπου μισή ώρα αργότερα, η αρραβωνιαστικιά και ο δικηγόρος πήγαν να περάσουν την πύλη των φυλακών. Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, τα υπάρχοντα στοιχεία της υπόθεσης αναφέρουν ότι η γυναίκα αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και ζήτησε από τον δικηγόρο του αρραβωνιαστικού της να μεταφέρει εκείνος την τσάντα στον κρατούμενο. Όπερ και εγένετο.

Ο μεσήλικας δικηγόρος άφησε - όπως όλα δείχνουν, χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη του χασίς - την τσάντα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, προκειμένου να προβούν στον καθιερωμένο έλεγχο. Οι τελευταίοι, ωστόσο, δεν άργησαν να βρουν τα περίπου 26 γραμμάρια κάνναβης, που ήταν επιμελώς κρυμμένα εντός της τσάντας. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, συνελήφθησαν ο δικηγόρος, η αρραβωνιαστικιά του κρατουμένου, αλλά και ο άνδρας που τους μετέφερε οδικώς στη Νεάπολη Λασιθίου.

Οι τρεις τους, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο κρατούμενος, οδηγήθηκαν χτες, Τετάρτη, ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με τη διακεκριμένη περίπτωση της εισαγωγής σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Κατόπιν, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Λασιθίου, προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οι τρεις παρέμειναν κρατούμενοι το βράδυ της Τρίτης και χθες το πρωί πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή. Μετά το πέρας των απολογιών, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τρεις με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Δ. Βέρρας: «Μια εφιαλτική νομική περιπέτεια»

Στο μεταξύ, με δηλώσεις που παραχώρησε χθες στην εφημερίδα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρου κ. Διονύσης Βέρρας, από την «εφιαλτική» περιπέτεια που βίωσε ο συνάδελφός του προέκυψε και «κάτι χρήσιμο». Εξάλλου, ο κ. Βέρρας έκανε λόγο για «αφέλεια» του κατηγορούμενου συναδέλφου του.

«Τέλος καλό, όλα καλά!», δήλωσε αρχικά στην εφημερίδα μας ο κ. Βέρρας, ο οποίος επισήμανε ότι «απ’ όλη αυτή την εφιαλτική νομική περιπέτεια του συμπαθούς συναδέλφου, θα έλεγα ότι προέκυψε και κάτι χρήσιμο, κυρίως για τους νεότερους εξ ημών, ότι η ποινική δικηγορία είναι ίσως η δυσκολότερη μορφή ασκήσεως του επαγγέλματός μας και ενίοτε καθίσταται και επικίνδυνη».

«Πρέπει δε να πω, μετά λόγου γνώσεως, ότι κατά τη διαδικασία επίσκεψης και επικοινωνίας με τους κρατούμενους εντολείς μας στις φυλακές δε συγχωρούνται ούτε συναισθηματισμοί ούτε αφέλεια και πολύ περισσότερο ανθρώπινα λάθη», τόνισε κλείνοντας ο κ. Βέρρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News