Έρχεται η μεγάλη επένδυση στην Ελούντα

Λασίθι
Έρχεται η μεγάλη επένδυση στην Ελούντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για το πολύ μεγάλο project “Elounta Hills”

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έδινε τη συγκατάθεσή του για την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ύψους 450 εκατ. ευρώ, σχετικά με την τουριστική επένδυση της Mirum Hellas στην Ελούντα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το πολύ μεγάλο project “Elounta Hills”, μία επένδυση συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ του Ρώσου επενδυτή Βιτάλι Μπορίσοφ.

Ήδη, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει τα έργα, έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, εξαγοράζοντας παραθαλάσσια ακίνητα έκτασης 1.000 στρεμμάτων. Πολυτελή ξενοδοχεία, luxury τουριστικές κατοικίες, εστιατόρια, σκάφη αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, σπα, πισίνες και πολλά άλλα ακόμα θα συνθέτουν την εικόνα μιας επένδυσης που έρχεται για να αλλάξει ριζικά την εικόνα όχι μόνο της Ελούντας, αλλά συνολικά της Κρήτης.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι οι πρώτες κατασκευές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους 6-7 μήνες. Δηλαδή στο πρώτο τρίμηνο του 2020 ή, έστω, το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2020 προβλέπεται η εκκίνηση των έργων. Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του bizness.gr, που έρχονται από την Ελούντα, υπάρχει σαφής πρόθεση της εταιρείας να στηρίξει την τοπική οικονομική και κοινωνία.

Γι’ αυτό και όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή θα είναι τοπικά, ενώ κι οι εργάτες που θα κληθούν να χτίσουν και να υλοποιήσουν την επένδυση θα προέρχονται από την τοπική κοινωνία του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News