Λασίθι

ΝΟΔΕ Λασιθίου: Η προεκλογική αντιπαράθεση έφερε… αγωγή

Ερωτήματα προς το Θραψανιώτη θέτει η ΝΟΔΕ

Για τα «πολιτικά ερωτηματικά» που προκαλεί η αγωγή που κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτης εναντίον μέλους της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο είχε αντιπαράθεση κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της 7ης Ιουλίου, κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Λασιθίου, σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ:

«Αίσθηση αλλά και πολλά ερωτηματικά σε σχέση με το περιεχόμενο και το χρόνο, έχει προκαλέσει η αγωγή που κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτης εναντίον πολίτη και μάλιστα μέλους της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο είχε δημόσια αντιπαράθεση κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Φυσικά και αναγνωρίζουμε την δυνατότητα του κάθε πολίτη να καταφεύγει στην δικαιοσύνη όταν αισθάνεται ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψη του. Για τον λόγο αυτό δεν μας αφορά καθόλου το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης. Εκεί τον λόγο έχει η δικαιοσύνη την οποία στηρίζουμε απόλυτα και στην οποία έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη.

Εκτός όμως από το δικαστικό υπάρχει και το πολιτικό κομμάτι της υπόθεσης, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε. Υπάρχουν πολιτικά ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις και οι οποίες κατά την γνώμη μας δεν έχουν ακόμη δοθεί, ώστε τα γεγονότα να επεξηγηθούν επαρκώς και να μην υπάρχουν σκιές και γκρίζες ζώνες. Ερωτούμε λοιπόν ευθέως τον κ. Θραψανιώτη:

Γιατί η αγωγή κατατέθηκε μετά τις εκλογές και όχι την στιγμή που εξελισσόταν η αντιπαράθεση με τον εν λόγω πολίτη. Μήπως γιατί τώρα είστε ξανά βουλευτής και έχετε όλα τα προνόμια που απορρέουν από την θέση που κατέχετε;

Έχει ή δεν έχει στην κατοχή του συγγενικό σας πρόσωπο α΄ βαθμού τέσσερις άδειες φαρμακείου;  Με ποιες διαδικασίες τις πήρε; Είναι αλήθεια συνήθης πρακτική η συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού αδειών φαρμακείου σε ένα πρόσωπο; Τί σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η υπερσυγκέντρωση;

Διορίστηκε ή όχι το ίδιο συγγενικό σας πρόσωπο α΄ βαθμού, φαρμακοποιός του ΕΟΠΥΥ στο Λασίθι; Αν ναι με ποιες διαδικασίες;

Ο διορισμός έγινε πριν ή μετά την έναρξη λειτουργίας του φαρμακείου; Αν έγινε πριν πόσος χρόνος μεσολάβησε από τον διορισμό του μέχρι την έναρξη λειτουργίας του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ;»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια