«Πολυτέλεια» τα αλεξίσφαιρα για τους αστυνομικούς στο Λασίθι

Λασίθι
«Πολυτέλεια» τα αλεξίσφαιρα για τους αστυνομικούς στο Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

22 προστατευτικούς θώρακες απέκτησαν οι αστυνομικοί και με κονδύλια της Περιφέρειας Κρήτης

Με 22 προστατευτικούς θώρακες ενισχύθηκαν οι αστυνομικοί στο Λασίθι με την συνδρομή της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων του νομού και με κονδύλια της Περιφέρειας Κρήτης. Δώρο ιδιαιτέρως σημαντικό, την ώρα που οι ελλείψεις είναι πολλές…

Στα χρόνια της κρίσης, δώρα και δωρεές κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να δώσουν «ανάσα» ανανέωσης στα μέσα και τον εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας. Εξίσου σημαντική, αν και μικρή, χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί του Λασιθίου την θωράκιση της διμοιρίας με θώρακες με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τα αλεξίσφαιρα για τις αστυνομικές δυνάμεις της Κρήτης και ιδίως για το Νομό Λασιθίου εξακολουθούν να μοιάζουν πολυτέλεια.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς 4 στους 10 αστυνομικούς στο σύνολο των 260 που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου δε διαθέτουν καθόλου αλεξίσφαιρο, με τους συνδικαλιστές -στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε την Πέμπτη- να ζητούν επιτέλους δραστικά μέτρα προκειμένου οι αστυνομικοί να σταματήσουν να βιώνουν νύχτες και μέρες σε καθεστώς κινδύνου και ανασφάλειας.

Θετικά αποτιμούν τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για ενίσχυση της ΕΛΑΣ οι συνδικαλιστές. 

Όπως τόνισε μάλιστα και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο, οι προθέσεις Μητσοτάκη είναι σε σωστή βάση αρκεί να γίνουν πράξη.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χουλάκης 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News