Νεκρή τουρίστρια στο φαράγγι Καψά Σητείας: Καρέ καρέ η ανάσυρση

Λασίθι
Νεκρή τουρίστρια στο φαράγγι Καψά Σητείας: Καρέ καρέ η ανάσυρση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε το συγκλονιστικό video από την ΕΔΕΑΚ

Μία πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση στήθηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Αστυνομίας και την ΕΔΕΑΚ, για τη μεταφορά μιας 51χρονης Βελγίδας τουρίστριας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο φαράγγι του Καψά στα κάτω Περβολάκια Σητείας.

Το χρονικό

Ένα ζευγάρι Βέλγων περιπατητών αποφάσισε να επισκεφτεί το φαράγγι του Καψά γύρω στις 12 χθες το μεσημέρι, ενώ οι συνθήκες δεν ήταν οι πιο κατάλληλες, λόγω της αυξημένης ζέστης. Μόλις το ζευγάρι εισήλθε στο φαράγγι, η 51χρονη Βελγίδα δήλωσε στον σύζυγο της ότι δεν είναι καλά και του είπε να το αναβάλουν, αλλά τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν. Περίπου στη μέση της διαδρομής η 51χρονη έχασε τις αισθήσεις της και ο σύζυγος της την άφησε και κινήθηκε μόνος του μέσα στο φαράγγι για να βρει σήμα το κινητό του για να καλέσει βοήθεια.

Σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσε ο σύζυγος, εκτός από τα παραπάνω, η Βελγίδα αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Κρατικών υπηρεσιών και της εθελοντικής ομάδας διάσωσης ΕΔΑΕΚ πού έφτασαν έγκαιρος στο σημείο στήνοντας την επιχείρηση διάσωσης.

Οι ομάδες προσέγγισαν το σημείο που ήταν η Βελγίδα, εντοπίζοντας την δυστυχώς νεκρή. Η μεταφορά της σορού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της έντονης μορφολογίας του φαραγγιού και εξουθένωσε σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις των ομάδων διάσωσης.

Η σορός της 51χρονης Βελγίδας μεταφέρθηκε για νεκροψία στο Ηράκλειο, όπου αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο την Βελγίδα.

Δείτε το video που ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook οι Εθελοντές Διασώστες εκτάκτων αναγκών Κρήτης:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News