Μπαράζ συλλήψεων στα αεροδρόμια της Κρήτης

Χανιά
Μπαράζ συλλήψεων στα αεροδρόμια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

170 συλλήψεις στα αεροδρόμια της Μεγαλονήσου από την 1η Μαΐου μέχρι και σήμερα

Χωρίς σταματημό συνεχίζονται στα αεροδρόμια της Κρήτης οι συλλήψεις μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι - αναζητώντας μια καλύτερη ζωή - προσπαθούν να “πετάξουν” παράτυπα με προορισμό κάποια άλλη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πριν καν φτάσουμε στα μισά του Ιουλίου, οι τοπικές Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει από την 1η Μαΐου μέχρι το περασμένο σαββατοκύριακο σε περισσότερες από 170 συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστά διαβατήρια, στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Χανίων και Σητείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε διάστημα μικρότερο των δυόμισι μηνών (από την 1η Μαΐου μέχρι και την περασμένη Κυριακή), έχουν συλληφθεί στα τρία πολιτικά αεροδρόμια του νησιού περισσότεροι από 170 αλλοδαποί.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη σχεδόν 50 ανθρώπων αλλοδαπής υπηκοότητας για «πλαστογραφία πιστοποιητικών». Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του περασμένου Μάη, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε συνολικά 53 άτομα που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό. Εξάλλου, έως τις αρχές Ιουνίου η Αστυνομία είχε συλλάβει πάνω από 125 άτομα στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Χανίων και Σητείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο μέσα στον μήνα Ιούνιο, η Αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 110 άτομα στα πολιτικά αεροδρόμια της Κρήτης. Εξάλλου, από την 1η Ιουλίου μέχρι και προχθές Δευτέρα, έγιναν περισσότερες από 35 συλλήψεις. Συνολικά, από την 1η Μαΐου μέχρι και την 8η Ιουλίου, η ΕΛ.ΑΣ. έχει περάσει χειροπέδες σε πάνω από 170 αλλοδαπούς, που έγιναν “τσακωτοί” σε κάποιο αεροδρόμιο της Κρήτης με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επισημαίνεται ότι στη μεγάλη τους πλειονότητα οι εν λόγω συλλήψεις έγιναν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, το οποίο έχει και τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το αεροδρόμιο Χανίων “I. Δασκαλογιάννης” και τέλος το “Βιτσέντζος Κορνάρος” της Σητείας.

Επίσης, αναφορικά με το φύλο των συλληφθέντων, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - η πλειονότητα των συλληφθέντων των τελευταίων εβδομάδων είχε σκοπό να ταξιδέψει με πλαστά διαβατήρια προς κάποια χώρα - κυρίως - της Κεντρικής Ευρώπης. Ειδικότερα, σε μεγάλο ποσοστό, οι μετανάστες δείχνουν μια προτίμηση στη Γερμανία. Εκτός, πάντως, από τη Γερμανία, αρκετά δημοφιλείς προορισμοί είναι και δύο γειτονικές της χώρες: το Βέλγιο και η Αυστρία.

Αρκετοί είναι και οι αλλοδαποί που προσπαθούν να “πετάξουν” από την Κρήτη με προορισμό κάποια αεροδρόμια της Ιταλίας, της Ελβετίας και της Γαλλίας, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες έγιναν συλλήψεις ατόμων που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράτυπα με προορισμό κάποιο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας αλλά και της Πολωνίας.

Οι τελευταίες συλλήψεις

Χειροπέδες σε 19 άτομα το σαββατοκύριακο

Οι τελευταίες χρονικά συλλήψεις αλλοδαπών για «πλαστογραφία πιστοποιητικών» έλαβαν χώρα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέσα στο περασμένο σαββατοκύριακο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου συνελήφθησαν στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων συνολικά 19 άτομα. Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 18 έως 37 ετών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 13 άνδρες και 6 γυναίκες.

Οι συλλήψεις έγιναν από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου και Χανίων, αντίστοιχα. Σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, οι 19 συλληφθέντες επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά διαβατήρια, κατά περίπτωση, βουλγαρικών, γαλλικών, σλοβακικών, κονγκολέζικων και ισπανικών Αρχών. Οι εν λόγω αλλοδαποί σκόπευαν να “πετάξουν” με προορισμό κάποιο αεροδρόμιο της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Σλοβακίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News