Βιασμός 14χρονης: Διακοπή στη δίκη - Τι προκάλεσε την αντίδραση της κοπέλας;

Λασίθι
Βιασμός 14χρονης: Διακοπή στη δίκη - Τι προκάλεσε την αντίδραση της κοπέλας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από αρκετές αναβολές, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις της φερόμενης παθούσας

Εν μέσω εντάσεων ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση βιασμού μιας 14χρονης αθλήτριας από τον γυμναστή της, πριν από περίπου 18 χρόνια, στο Λασίθι.

Πρόκειται για την υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 58χρονο – σήμερα - Λασιθιώτη - πρώην δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα και κατηγορούμενο στην δίκη της ακροδεξιάς οργάνωσης στην Αθήνα-,ο οποίος έχει καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Εντούτοις, ένα χρόνο μετά, το 2016, αποφυλακίστηκε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Μετά από αρκετές αναβολές, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις της φερόμενης παθούσας (σ.σ. ηλικίας σήμερα 32 ετών) και του πατέρα της.

Μετά τις εν λόγω καταθέσεις, η Έδρα διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου.

Η κατάθεση της 32χρονης ήταν "μαραθώνια" και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ξεσπούσε σε κλάματα.

Όπως υποστήριξε, ό,τι συνέβη με τον κατηγορούμενο, δεν έγινε με τη συναίνεσή της κι ότι επρόκειτο για βιασμό, σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο 58χρονος.

Είπε ακόμη ότι ήταν μόλις 14 ετών και πως ήταν η πρώτη της σεξουαλική εμπειρία με κάποιον άντρα.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι εξαιτίας της υπόθεσης αυτής, η ζωή της καταστράφηκε, ενώ μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης της 32χρονης, μάλιστα, η δίκη διακόπηκε για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά, προκειμένου η γυναίκα να ηρεμήσει και να μπορέσει να συνεχίσει την κατάθεσή της.

Ένταση προκλήθηκε, πάντως, και κατά τη διάρκεια της εξέτασης της φερόμενης παθούσας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Όταν ερωτήθηκε από την υπεράσπιση για το εάν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη, η 32χρονη αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι εκείνη υπήρξε το θύμα, αναρωτώμενη παράλληλα πως γίνεται να είναι αυτή που πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από κάποιον.

Νωρίτερα, πάντως, κατά την έναρξη της δίκης, ο κατηγορούμενος – ο οποίος εμφανίστηκε με μπαστουνάκι στο ακροατήριο, υποβασταζόμενος από τους οικείους του- ζήτησε συγγνώμη, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι ουδέποτε υπήρξε βιασμός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ζητά συγγνώμη επειδή έκανε σχέση –γιατί για σχέση επρόκειτο σύμφωνα με τον ίδιο- , η οποία ήταν ανάρμοστη, ωστόσο, όπως υποστήριξε ό,τι συνέβη, έγινε με τη συναίνεση της 14χρονης τότε κοπέλας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News