Στο σκαμνί γυμναστής για τον βιασμό μαθήτριας

Λασίθι
Στο σκαμνί γυμναστής για τον βιασμό μαθήτριας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα η δίκη του γυμναστή που φέρεται να βίαζε την ανήλικη αθλήτριά του στην Ιεράπετρα

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να αναβιώσει η υπόθεση μιας 14χρονης αθλήτριας, η οποία φέρεται να είχε πέσει θύμα βιασμού από τον γυμναστή της, στην Ιεράπετρα, πριν από περίπου 18 χρόνια.

Πρόκειται για έναν 58χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος πριν από περίπου 4 χρόνια καταδικάστηκε - σε πρώτο βαθμό - σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Τον Ιούνιο του 2015, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε επιβάλει στον 58χρονο ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή αρκετά χρόνια μετά την τέλεση της αποδιδόμενης σ' αυτόν πράξης.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει τότε ότι ουδέποτε βίασε την 32χρονη - σήμερα - γυναίκα, αλλά και πως ό,τι γινόταν μεταξύ τους, γινόταν πάντα επειδή το ήθελε και αυτή. «Ήταν ερωτική σχέση. Ανάρμοστη μεν, ερωτική σχέση δε. Με ξελόγιασε αυτή, την ξελόγιασα κι εγώ. Μπήκε ο διάολος μέσα μου», είχε αναφέρει τότε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του, χωρίς, ωστόσο, να πείθει τους δικαστές.

Περίπου ένα χρόνο μετά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε, ωστόσο η υπεράσπιση ζήτησε την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου υπό όρους, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Το εν λόγω αίτημα έγινε δεκτό από την Έδρα κι ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται ότι ο 58χρονος είχε προσκομίσει τότε ιατρικά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία πάσχει από τη νόσο των δυτών.

Η επίμαχη δίκη έχει αναβληθεί συνολικά τέσσερις φορές. Η τελευταία αναβολή δόθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχαν βρεθεί τότε, εκτός από την 32χρονη, και μέλη της οικογένειάς της. Εξάλλου, στο δικαστήριο βρισκόταν και ο κατηγορούμενος, ο οποίος στηριζόταν σε μπαστουνάκι.

Επισημαίνεται ότι ο 58χρονος πρώην εκπαιδευτικός είναι ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια στην Αθήνα. Ο 58χρονος ασχολείτο δραστήρια με την ακροδεξιά οργάνωση, τα προηγούμενα χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Εξάλλου, έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών, με αναστολή, για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών μεταναστών, στη Βαϊνιά Ιεράπετρας, τον Φεβρουάριο 2013.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News