H απομάκρυνση αστυνομικού λόγω… κλιματιστικού προκάλεσε αντιδράσεις

Λασίθι
H απομάκρυνση αστυνομικού λόγω… κλιματιστικού προκάλεσε αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν το κύρος της Δικαιοσύνης" αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Στο πλευρό του συναδέλφου τους, τον οποίο δικαστικός λειτουργός φέρεται να εγκάλεσε ως υπεύθυνο για την έλλειψη κλιματισμού σε αίθουσα των Δικαστηρίων της Νεάπολης Λασιθίου, τάσσονται οι αστυνομικοί του νομού Λασιθίου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου καταδίκασε το συμβάν που σημειώθηκε προχθές, εντός του Δικαστικού Μεγάρου της Νεάπολης, και το οποίο έγινε γνωστό στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”.

«Η Ένωσή μας, απερίφραστα, καταδικάζει το συμβάν που έλαβε χώρα τη 12η Ιουνίου του 2019 εντός του Δικαστικού Μεγάρου Νεάπολης Λασιθίου, σε βάρος συναδέλφου μας.Ο αστυνομικός-σκοπός του Δικαστικού Μεγάρου εκτελεί τις διαταγές του προέδρου του Δικαστηρίου μόνο όσον αφορά στην τήρηση και τη φρούρηση καταδίκων, υποδίκων και υπό τις εντολές του εισαγγελικού λειτουργού όσον αφορά στη μεταφορά τους. Ο αστυνομικός-σκοπός δεν είναι υποχρεωμένος να εκτελεί άλλα έργα, που μπορούν να επιδράσουν δυσμενώς στην κύρια αποστολή του. Επίσης, καθήκον του είναι η τήρηση της τάξης εντός του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς και η αποφυγή έκνομων ενεργειών σε βάρος των δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων και λοιπών πολιτών.

Τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν το κύρος της Δικαιοσύνης και μειώνουν την προσφορά άλλων δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων, οι οποίοι είναι άρτιοι στα καθήκοντά τους. Ο εισαγγελικός λειτουργός είναι προϊστάμενος στα προανακριτικά καθήκοντα των αστυνομικών και όχι για τα θελήματα κάποιων. Η Ένωσή μας στηρίζει τον συνάδελφο και τυχόν άλλους συναδέλφους που θα τύχουν παρόμοιας συμπεριφοράς, προερχόμενες από οιονδήποτε. Ο σεβασμός στον άνθρωπο-αστυνομικό είναι κεκτημένος και αδιαμφισβήτητος», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, και η οποία συνυπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης, Γιώργο Καρτσάκη, και τον γενικό γραμματέα της, Μιχάλη Σπυριδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News