default-image

Δολοφονία Καλαντζάκη: Ζητούν εξηγήσεις από τον αδερφό & τη μητέρα της 39χρονης χήρας

Λασίθι
Δολοφονία Καλαντζάκη: Ζητούν εξηγήσεις από τον αδερφό & τη μητέρα της 39χρονης χήρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγγραφες εξηγήσεις στον πταισματοδίκη Σητείας καλούνται να δώσουν ο αδερφός, αλλά και η μητέρα της 39χρονης χήρας του καρδιολόγου

Εξηγήσεις ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης καλούνται να δώσουν μέσα στο επόμενο διάστημα ο αδερφός, αλλά και η μητέρα της 39χρονης χήρας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος εκτελέστηκε τον Οκτώβριο του 2017, στα Πιλαλήματα της Σητείας από τον πρώην εραστή της 39χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στενοί συγγενείς της χήρας του γιατρού -η οποία (όπως και ο πρώην εραστής της) καταδικάστηκε πριν από λίγους μήνες σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την εμπλοκή της στην πολύκροτη υπόθεση- καλούνται πλέον να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις στον πταισματοδίκη Σητείας. 

Η εν λόγω εξέλιξη που αποκαλύφθηκε από την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού star «Αλήθειες με τη Ζήνα», έρχεται ως απόρροια της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου: Πριν από μερικές εβδομάδες η Έδρα είχε αποφασίσει να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην αρμόδια Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός το ενδεχόμενο η μητέρα της 39χρονης να διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας, και αφετέρου το ενδεχόμενο ο αδερφός της καταδικασθείσας να εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας, με κάποιας μορφής συνέργεια, αλλά και να τέλεσε - και αυτός - το αδίκημα της ψευδορκίας. 

Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 39χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία, Μανόλη Αναστασάκη, αναφορικά με τον αδερφό της τελευταίας, βρίσκεται υπό διερεύνηση το αν αυτός εμπλέκεται στην υπόθεση με τη μορφή της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία του αείμνηστου Λασιθιώτη καρδιολόγου. 

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκη, μητέρα και γιος καλούνται να πουν «τη θέση τους σε σχέση με αυτά που τους προσάπτουν», ενώ σύμφωνα, πάντα, με τον δικηγόρο, πρόκειται για μια «διαδικασία που θα τραβήξει σε χρόνο».

Επιμέλεια: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News