Αστυνομικοί καταγγέλλουν για το ωράριο των εκλογών

Λασίθι
Αστυνομικοί καταγγέλλουν για το ωράριο των εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστυνομικοί υπάλληλοι του νομού Λασιθίου καταγγέλλουν ότι εργάστηκαν πέραν του κανονικού τους ωραρίου κατά το διήμερο 25 και 26 Μαΐου

Πέραν του κανονικού τους ωραρίου, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν και να μην μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εργάστηκαν οι συνάδελφοί τους, όπως λένε τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου (ΕΑΥΝ), κατά το διήμερο 25-26 Μαΐου, με αφορμή τις εκλογές.

Τα παράπονα των συναδέλφων τους για τον λόγο αυτό μετέφεραν τα μέλη της Ένωσης με επιστολή τους προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ζητώντας να ληφθούν υπόψη.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ΕΑΥΝ Λασιθίου αναφέρουν τα εξής: «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι, για άλλη μια φορά, με αφορμή τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών, περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών και παρά τις διαταγές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την απαρέγκλιτη τήρηση-εφαρμογή του χρόνου εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου δεν εφάρμοσε το Π.Δ. 394/2001 “Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας”. Ενώ σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της επικράτειας οι συνάδελφοί μας εργάστηκαν όπως προβλέπεται, δηλαδή οκτώ ώρες εργασίας και δεκαέξι ώρες ανάπαυσης μέχρι την ανάληψη της επόμενης, στον νομό Λασιθίου, για τη λήψη μέτρων τάξης κατά το διήμερο 25-26 Μαΐου 2019, οι συνάδελφοί μας διατάχθηκαν να εργαστούν το λεγόμενο ωράριο “8-8”, δηλαδή 8 ώρες υπηρεσίας και 8 ώρες ανάπαυσης, μέχρι την ανάληψη της επόμενης. Η εκτέλεση των ωραρίων αυτών ήταν το αποκορύφωμα της εξάντλησης του ήδη καταπονημένου προσωπικού, που τις προηγούμενες ημέρες είχε εργαστεί σκληρά για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαΐου. Για τα ως άνω, η Ένωσή μας έγινε δέκτης πολλών προφορικών παραπόνων συναδέλφων μας, οι οποίοι λόγω του εξαντλητικού ωραρίου με μεγάλη δυσκολία άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ τους απέμεναν σε πολλές περιπτώσεις ελάχιστες ώρες ξεκούρασης, καθώς έπρεπε ορισμένοι από αυτούς να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Ως συνδικαλιστική Ένωση, που σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 και του άρθρου 23 του Συντάγματος έχουμε ως σκοπό την προάσπιση και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και συμφερόντων των αστυνομικών υπαλλήλων που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, ελπίζουμε αυτή τη φορά η διοίκηση να λάβει υπόψη της τα εύλογα παράπονα των συναδέλφων μας και να σεβαστεί τα δικαιώματά τους, όπως αυτά ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία και τις διαταγές της ηγεσίας».

Την επιστολή τους αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ΕΑΥΝ Λασιθίου κοινοποιούν στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, στη γενική γραμματέα Δημόσιας Τάξης Σπυριδούλα Καλαντζή, στον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, στον προϊστάμενο Επιτελείου ΑΕΑ, αντιστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη, στον γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, στον διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, αστυνομικό διευθυντή Εμμανουήλ Παπαδάκη, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, στις υπηρεσίες Δ.Α. Λασιθίου, στους βουλευτές νομού Λασιθίου και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News