Έγκλημα στη Ζήρο: Τι υποστηρίζουν οι συλληφθέντες –Το «ευχαριστώ» των αστυνομικών

Κρήτη
Έγκλημα στη Ζήρο: Τι υποστηρίζουν οι συλληφθέντες –Το «ευχαριστώ» των αστυνομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκαν οι δράστες που λήστεψαν και τραυμάτισαν ηλικιωμένη στη Σητεία - Η 88χρονη είχε εκπνεύσει μία μέρα μετά

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της 88χρονης Κρητικιάς, η οποία είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μετά από βαρύτατα τραύματα που υπέστη τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της, στο Λασίθι, προχώρησαν οι τοπικές διωκτικές Αρχές.

Μετά από μεθοδευμένη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που προηγήθηκε τις περασμένες εβδομάδες, πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε τρεις διαφορετικές περιοχές του Ηρακλείου: Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη ληστεία που έλαβε χώρα στη Ζήρο της Σητείας, και η οποία έμελλε να αποβεί φονική για την ηλικιωμένη Λασιθιώτισσα.

Μιλώντας, πάντως, χθες στην εφημερίδα  “Νέα Κρήτη” η συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των συλληφθέντων, δικηγόρος κ. Θεονύμφη Μπέρκη, ανέφερε ότι οι εντολείς της αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Εξάλλου, εντός της ημέρας οι τέσσερις άνδρες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης.

Η εξιχνίαση της επίμαχης υπόθεσης, πάντως, συνιστά μεγάλη επιτυχία για την ΕΛ.ΑΣ. Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις που παραχώρησε χθες από το Ηράκλειο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος. «Μου δόθηκε η ευκαιρία να δώσω από κοντά συγχαρητήρια στους συναδέλφους μου», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Ανδρικόπουλος, ο οποίος, εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω εξιχνίαση είναι μόνο μία από τις πολλές επιτυχίες της τοπικής Αστυνομίας, κάνοντας αναφορά και στην αίσια έκβαση που είχε η πολύμηνη απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Τα συγχαρητήρια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

«Η Ένωση μας, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου για την εξιχνίαση της υπόθεσης με θύμα την 88χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Ζήρο Δήμου Σητείας και την σύλληψη  των δραστών.

Συγχαρητήρια Συνάδελφοι, συνεχίστε έτσι στο δύσκολο έργο σας»

Η ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες που φέρονται να πήραν μέρος στη ληστεία. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 32, 37 και 40 ετών, καθώς κι έναν 26χρονο αλλοδαπό. Σημειώνεται ωστόσο ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα πέμπτο άτομο αλλοδαπής υπηκοότητας, το οποίο αναζητείται.

Οι Αρχές προέβησαν χθες το πρωί σε παράλληλη επιχείρηση στις συνοικίες των Καμινίων, της Αγίας Τριάδας, αλλά και στον καταυλισμό της Νέας Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο. Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις από τους συλληφθέντες είναι Ρομά, ενώ ο 26χρονος είναι αλβανικής υπηκοότητας. Σε βάρος και των τεσσάρων έχει σχηματιστεί δικογραφία για «ληστεία από κοινού από την οποία προήλθε θάνατος». Επισημαίνεται ότι η εν λόγω κατηγορία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

«(...) Το βράδυ της 9ης/2/2019, σε περιοχή του δήμου Σητείας, άγνωστα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία της 88χρονης και με τη χρήση και την απειλή βίας αφαίρεσαν από την κατοχή της το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών, σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί οργανώθηκε, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και αστυνομικοί της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας, ως αποτέλεσμα της οποίας επήλθε ο θάνατος της 88χρονης.Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Εγκεφαλική αιμορραγία η αιτία θανάτου της

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της άτυχης ηλικιωμένης, η οποία διέμενε μόνη στο σπίτι της, στη Ζήρο Σητείας, προήλθε εξαιτίας εγκεφαλικής αιμορραγίας που επήλθε από τα τραύματα που υπέστη στο κεφάλι, όταν αντιστάθηκε στους δράστες της ληστείας. Η ίδια η 88χρονη είχε προλάβει να πει στους αστυνομικούς, πριν φύγει από τη ζωή, ότι δάγκωσε το δάχτυλο ενός εκ των δραστών, με αποτέλεσμα εκείνος - για να τον αφήσει - να της δώσει γροθιά στο κεφάλι.

Αυτό ανέφερε, εξάλλου, και η ανιψιά της 88χρονης, Στεφανία Αχλαδιανάκη, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο είχε μιλήσει στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη”. «Είναι από τη μπουνιά που της ’δώσαν στο κεφάλι. Και εμένα μου το είπε που πήγα πρώτη, αλλά και στους αστυνομικούς που πήγαν μετά. Την ώρα που πήγαιναν να της δέσουν το στόμα, πρόλαβε, λέει, και του δάγκασε το δαχτύλι... Κι ήταν και πασίχαρη που πρόλαβε και του δάγκασε το δαχτύλι. Κι επειδή δεν του το άφηνε, της έπαιξε μια μπουνιά στο κεφάλι για να του το αφήσει», είχε δηλώσει τότε η κ. Αχλαδιανάκη. «Της ’λέγαν “πού είναι τα λεφτά;” και τους έλεγε «εγώ δεν έχω λεφτά». «Ποιοι σκύλοι είστε;», τους ρώτησε και εκείνοι είπαν: «Δε θα σου κάνουμε τίποτα αν μας πεις πού έχεις τα λεφτά”», ανέφερε η ανιψιά της εκλιπούσας. Σύμφωνα με την τελευταία, μόνο όταν εκείνοι απείλησαν τη θεία της ότι, εάν δεν τους αποκαλύψει το μέρος όπου φυλάσσονταν τα χρήματα, θα τη σκότωναν, αυτή τους είπε να ανοίξουν την ντουλάπα όπου βρίσκονταν τα χρήματα. Εξάλλου, σύμφωνα με την ανιψιά του θύματος, οι ληστές αφαίρεσαν και τα κέρματα που είχε η 88χρονη σε ένα πορτοφόλι στην κουζίνα και έπειτα τη φίμωσαν και της έδεσαν χέρια και πόδια, πιθανότατα για να μην προλάβει να καλέσει σε βοήθεια και για να μπορέσουν οι ίδιοι να εξαφανιστούν. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά, η ηλικιωμένη κατάφερε να απελευθερωθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. Εξάλλου, μερικές μόνο ώρες πριν η αδικοχαμένη γιαγιά ξεψυχήσει, είχε προλάβει να δώσει στην Αστυνομία στοιχεία για το προφίλ των τριών κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στο σπίτι της.

Ειδικότερα, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες μιλούσαν Ελληνικά, ήταν μικροκαμωμένοι και αδύνατοι, αλλά με πολλή δύναμη. Εξάλλου, η ηλικιωμένη φέρεται να κατάφερε τότε να δει μέρος του προσώπου τού ενός εκ των ληστών, την ώρα που αυτός είχε σκύψει για να της δέσει τα πόδια, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ελαφρώς η κουκούλα που φορούσε. «Είχε τραβηχτεί του ενός η κουκούλα και πρόλαβε να δει τα μάτια του, που ήταν, λέει, πίσσα μαύρα, τα φρύδια που ήταν επίσης μαύρα, κι ένα τσουλούφι κι αυτό μαύρο», ανέφερε προ ολίγων μηνών η ανιψιά της εκλιπούσας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News