default-image

Ο παιδόφιλος δάσκαλος της Ιεράπετρας ένοχος και στο Εφετείο για τις ασέλγειες

Λασίθι
Ο παιδόφιλος δάσκαλος της Ιεράπετρας ένοχος και στο Εφετείο για τις ασέλγειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί το 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε νωρίτερα σήμερα ο 60χρονος εκπαιδευτικός που δίδασκε σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας και ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων μαθητών του.

O κατηγορούμενος, ο οποίος τον Μάρτιο του 2017 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, κατά συγχώνευση, κρίθηκε εκ νέου ένοχος σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Ειδικότερα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε, κατά συγχώνευση, ποινή κάθειρξης 17 ετών κι έτσι ο 60χρονος επιστρέφει στη φυλακή.

Η υπόθεση είχε σκάσει σαν «βόμβα» στην τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας πριν από περίπου τρία χρόνια: Το Φεβρουάριο του 2016, οι γονείς ενός 8χρονου κοριτσιού άκουγαν σοκαρισμένοι μια φίλη τους να τους λέει ότι η μικρή της εκμυστηρεύτηκε πως ο κατηγορούμενος ήταν υπερβολικά διαχυτικός μαζί της.

Ο εν λόγω εκπαιδευτικός ήταν δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας, ωστόσο παρέδιδε και μαθήματα κατ' οίκον στην 8χρονη και τον επίσης ανήλικο αδερφό της.

Οι γονείς των παιδιών -όπως είναι λογικό- τρόμαξαν και αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφά κάμερα στο δωμάτιο όπου γίνονταν τα μαθήματα, στο σπίτι της οικογένειας. Έτσι κι έγινε...

Βλέποντας το οπτικοακουστικό υλικό που συλλέχθηκε, οι γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους με αποτέλεσμα να καταγγείλουν άμεσα τον δάσκαλο στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψή του.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News