Διεκόπη με το που... ξεκίνησε η δίκη για τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία της Μαρίνας Αγ. Νικολάου

Λασίθι
Διεκόπη με το που... ξεκίνησε η δίκη για τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία της Μαρίνας Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πρόλαβε να αρχίσει και διεκόπη η δίκη για την υπεξαίρεση ποσού περίπου 265.000 ευρώ

Για τις 26 Ιουνίου του 2019 διεκόπη νωρίτερα σήμερα η δίκη για την υπεξαίρεση ποσού περίπου 265.000 ευρώ από τα ταμεία της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης της Μαρίνας του Αγίου Νικολάου (ΔΕΠΑΜΑΝ), στο Λασίθι.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης –σε δεύτερο βαθμό- ξεκίνησε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της πρώτης μάρτυρα του κατηγορητηρίου. Πρόκειται για την τότε πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, όπου είχε προκύψει το έλλειμμα.

Ωστόσο η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση πριν η εν λόγω μάρτυρας ολοκληρώσει την κατάθεσή της.

Σημειώνεται ότι σήμερα η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο δικαστήριο οικονομικά έγγραφα που είχαν ζητηθεί από την Έδρα.

Ως εκ τούτου, η υπεράσπιση του 54χρονου –σήμερα- κατηγορούμενου ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο 54χρονος πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΜΑΝ, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2013: Τότε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, αξίας μεγαλύτερης των 73.000 ευρώ, αλλά και για απιστία σχετική με την υπηρεσία συνολικής αξίας άνω των 73.000 ευρώ.

Το δικαστήριο είχε επιβάλει τότε στον 54χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για την κάθε πράξη. Τελικά ο 54χρονος καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε τότε στη φυλακή, καθώς δεν είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Ωστόσο, μέσα στο επόμενο διάστημα, αποφυλακίστηκε υπό όρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News