Λασίθι

Erasmus+: Ταξίδι στην Πολωνία για τους μαθητές του Λυκείου Ιεράπετρας

Ο κύριος στόχος του σχεδίου είναι να ενισχυθούν τα συναισθήματα και οι δεξιότητες των μαθητών προς τα μαθηματικά

Στην Πολωνία ταξίδεψε το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας μέσω του προγράμματος Erasmus+ και συγκεκριμένα μέσω της δράσης ΚΑ2/ «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229» με τίτλο «The Queen is only one: Mathematics».

Στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχουν το Λύκειο Zespol Szkol w Dabrowie Bialostockiej της Πολωνίας ως συντονιστικό σχολείο και το Λύκειο Ibrahim Ozaydin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi της Τουρκίας.

Ο κύριος στόχος του σχεδίου είναι να ενισχυθούν τα συναισθήματα και οι δεξιότητες των μαθητών προς τα μαθηματικά, καθώς επηρεάζουν καθοριστικά την όλη διαδικασία διδασκαλίας- μάθησης τους. Πρόκειται για μαθηματικές αποδράσεις όπου με τη Χρυσή Τομή, Ευκλείδια Γεωμετρία και άλλα εκπαιδευτικά εργαλεία όπως εννοιολογικούς χάρτες, παζλ, σταυρόλεξα θα μελετήσουμε τη συμμετρία στη φύση, στον αθλητισμό, στην τέχνη/αρχιτεκτονική, μουσική, βιολογία και στην οικονομία.

Οι συναντήσεις έγιναν στο σχολείο Dabrowie Bialostockiej της πόλης Dabrowa. Υπήρξε θερμή υποδοχή από τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του σχολείου αλλά και άλλους τοπικούς παράγοντες.

Την ξενάγηση σε αρκετές αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος την διαδέχτηκε η ανταλλαγή δώρων και τοπικών εδεσμάτων από τις τρεις χώρες. Ακολούθησε η παρουσίαση των εργασιών που ήταν μαθηματικά με άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαγωνισμός μαθηματικών και φωτογραφίας. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Copernicus Science Center στη Βαρσοβία όπου οι μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια στο επιστημονικό κέντρο και ακολούθησε περιήγηση στην πόλη. Στο μαθηματικό Φεστιβάλ στο σχολείο οι μαθητές δημιούργησαν έργα με θέμα τα μαθηματικά και μαγείρεψαν παραδοσιακά φαγητά. Το Τελικό προϊόν του έργου θα αποτελεί ένα πολυσέλιδο έντυπο με τις δράσεις μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εννέα μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Αρβανιτίδης Γεώργιος, Δρετάκη Δέσποινα, Χαρίτου Αμαλία και Ξυλούρη Ελένη που είναι η συντονίστρια του έργου.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Ιεράπετρα με συμμετοχή καθηγητών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια