Λασίθι

Πίτμπουλ «τσάκωσαν» διαρρήκτες στην Ιεράπετρα

Διαρρήκτες… έπεσαν στα δόντια δύο πίτμπουλ

Το βράδυ της Ανάστασης, δηλαδή τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, ο 44χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Γιώργος Καραλάκης, έχοντας αποφασίσει να παρακολουθήσει την τελετή της Ανάστασης του Κυρίου στον Ιερό ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, διανύοντας μία απόσταση 10, περίπου, χιλιομέτρων επέλεξε να ελευθερώσει τα δύο πίτμπουλ που έχει στο περιφραγμένο σπίτι του, που βρίσκεται στην ερημική περιοχή Λιμνάκι Νέας Ανατολής Ιεράπετρας και αυτό φαίνεται ότι ήταν αυτό που έσωσε την περιουσία του.

Καθώς απουσίαζε για περίπου 1 ώρα με την οικογένειά του, σπείρα διαρρηκτών που μάλλον γνώριζε ότι διατηρούσε δεμένα στην αυλή του τα δύο του σκυλιά, επιχείρησε να εισέλθει από την περίφραξη και κατόπιν στο εσωτερικό του σπιτιού του, αλλά έπεσε πάνω στα ελευθερωμένα από την αλυσίδά τους πίτμπουν, τα οποία όρμησαν να  προστατεύσουν την περιουσία του ιδιοκτήτη τους.

Κατά τη διάρκεια της 60λεπτης απουσίας της, η οικογένεια δέχτηκε ένα περίεργο τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό, όπου δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έλεγε η φωνή που επιχειρούσε να τους μιλήσει.

Στην επιστροφή του με την οικογένεια του, ο κ. Καραλάκης στο σπίτι του, είδε ανήσυχα τα σκυλιά να περιμένουν στην είσοδο, φρουρώντας την οικεία του και σε διάφορα σημεία, στο εξωτερικό του σπιτιού του, κομμάτια από ρούχα και αίματα, πράγμα που σημαίνει ότι τα σκυλιά κατάφεραν να δαγκώσουν τους εισβολείς και να τους τρέψουν φυγή.

Μόλις τα σκυλιά είδαν τον ιδιοκτήτη να επιστρέφει στο σπίτι, έδειξαν ότι έψαχναν ακόμη στην περίμετρο του σπιτιού να δουν εάν οι εισβολείς παρέμειναν στο χώρο, αλλά τελικά δε βρήκαν τίποτα.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες υποθέσεις απόπειρας διαρρήξεων ή κλοπών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο 6μηνο στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Ο 44σρονος ιδιωτικός υπάλληλος, Γιώργος Καραλάκης, θα καταθέσει στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας ο,τι γνωρίζει για το συγκεκριμένο συμβάν προκειμένου να αξιολογηθεί στη γενικότερη έρευνα που γίνεται, προκειμένου να εξιχνιαστούν οι πολλές ανεξιχνίαστες υποθέσεις διαρρήξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια